Akcja! Pijemy ukraiński kwas chlebowy zamiast Coca-Coli!
Kwas chlebowy ludy słowiańskie wytwarzały już w X wieku. Idealnie sprawdzi się w gorące dni. Jest delikatnie gazowany i nie za słodki, dzięki czemu doskonale gasi pragnienie. To zdrowsza alternatywa dla słodkich napojów gazowanych. Na Ukrainie jest napojem narodowym od XVI wieku.
moby22 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 249
Komentarze (249)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
@Minii:
Barany, idące za stadem?
-Kwas chlebowy "nikola" jest z Rosji
-Kwas Lidski pochodzi z białorusi.
-Oba kwasy są dobre jak i najlepsze w smaku.
-Próbowałem kwasów ukraińskich i za dobre nie są, smakują bardziej jak oranżada.
-"kwas" Oblon to czysta pomyłka, nawet obok kwasu nie stało.
- Najlepsze w smaku są kwasy z nutą wiśni lub śliwki.
Jako prawdziwy koneser kwasów chlebowych ( ͡° ͜ʖ ͡°) powiem tak, że żaden sklepowy nie smakuje tak, jak samodzielnie zrobiony w domu. A zrobienie go jest bajecznie proste.
@mabb: A wystarczy mi do jego zrobienia garnek i słoik? xD
@dildo-vaggins:
Nie jesteś na bieżąco, tylko onuce wspierają krajowy przemysł.
Polski przemysl juz nie istnieje. Jest tylko ukrainski.
..... A zapomnialem dodac.... Ruska onuco! :-)
XDDDDD
@Czytelnik30: o tym samym pomyślałem.. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Popiedrolony
@zeMadafaka:
Lepiej przyklaskuj bo cię od onuc zaraz zwymyślają.