Zielone światło UE dla mąki ze świerszczy: w jakich produktach ją znajdziemy?
Zielone światło dla wprowadzenia proszku do krykietowego (mąka ze świerszczy) na rynek daje rozporządzenie wykonawcze Komisji UE 2023/5 z dnia 3 stycznia 2023 r., opublikowane po pozytywnej opinii Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA), o którą zwróciła się Bruksela w lipcu 2020 r.
Pitu33 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 23
Komentarze (23)
najlepsze
Szury miały racje... .
Coś idzie w bardzo, bardzo złym kierunku.
Jak szukasz normalności na wschodzie, to zalecam bogate kraje Dalekiego Wschodu. Białoruś to bieda.
Na europejskie stoły trafia chleb, makarony, pizza, herbatniki i wszystko, co jest zrobione z mąki ze świerszczy . Wydane przez UE zezwolenie na sprzedaż częściowo odtłuszczonego proszku ze świerszcza domowego (Acheta domesticus) jako nowej żywności wywołuje we Włoszech poruszenie.
Mąka ze świerszczy, zielone światło UE do stosowania w chlebie i makaronach: rozporządzenie
Zielone światło dla wprowadzenia proszku do krykieta na
Ale robaki dla biedoty będą za to zwolnione z podatków, i limitów CO2 w paszporcikach węglowych ( ͡°
( ͡° ͜ʖ ͡°)
"Innovative foods"
Gruuubo.
A swoją drogą to chciałbym zobaczyć te batony z owadów. :D
Azjaci jedzą i mięso i robale, i żyją. Gadanie o mięsie dla elity nieco przesadzone, ale jednak możliwe.
Ps. Jak kogo przeraza jedzenie robactwa to powinien mocno sie zastanowic gdzie ma granice - pieczarki na gownie sa ok czy nie np ?
Czego tu nie rozumiecie?
Nie dla psa kiełbasa.
W wielu perfumach/kosmetykach są cuda w postaci rzygów wieloryba, ptasiego gówna, byczej spermy, a w kremach znajdziemy nawet dziecięce napletki, więc... xD Wszystko siedzi w głowie.