@spaceman: z lenistwa, marynowana karkówka w lidlu(12 zł za paczkę, 20zł za kg, polecam) może być gotowa do szamania w 20 minut i jest całkiem smaczna, zrobienie porzadnie mięsa trwa kilkanaście godzin: )
Na etykiecie producenckiej powinna być data pakowania zamieszczona przez producenta. Jeśli jest zgodna z tym co mówi etykieta Carrefour (data pakowania) to raczej Carrefour naprawił błąd producenta, bo na mięsa przetworzone nie ma daty 3 dni. Normalnie na elementy świeże pakowane w atmosferze ochronnej jest 14-21 dni od daty pakowania. W przypadku produktów przetwarzanych ta data, w zależności od konserwantów zastosowanych w mięsie (sól to też konserwant, więc nei mam dokładnie na
dlatego najlepiej nie kupować wędlin i mięs z logiem jakiegoś marketu... co by to nie było Ja osobiście zawsze tak miałem że albo kolor nie ten, albo śmierdziało. Znajomy z pewnej piekarni marketowej opowiadał że jak w silosach z mąką pojawiły się robaki to piekli z tego pieczywo tak długo, aż dostali nową dostawę, jakiś tydzień to trwało
Komentarze (10)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora