Aktywne Wpisy
America +145
Szkoda Polski. Jeden z ostatnich krajów w Europie w którym można było normalnie żyć. Głupie społeczeństwo ogłupione przez lewackich globalistów oddało kraj w ręce Berlina, Paryża, Schwaba i Sorosa.
#wybory
#wybory

OCIEBATON +1056
Jacyś 18 letni gówniarze na wykopie mi mówią że głosując na PO wybrałem znowu bandę czworga XD
#!$%@? dzieciaku jak PO rządzili to prosiłeś mamę o 2 zł na picie (pewnie nadal to robisz)
#wybory
#!$%@? dzieciaku jak PO rządzili to prosiłeś mamę o 2 zł na picie (pewnie nadal to robisz)
#wybory

Tytuł: Żydzi. Opowieści niepoprawne politycznie
Autor: Piotr Zychowicz
Gatunek: Literatura faktu/Historia
★★★★★★★★★☆
Autor "Paktu Ribbentrop–Beck" i "Obłędu ’44" tym razem podjął drażliwy temat stosunków polsko-żydowskich. Jego poprzednie książki wywoływały ostre dyskusje i kontrowersje, żadna nie była jednak tak niepoprawna politycznie. Żydzi rozsierdzą zarówno filosemitów, jak i antysemitów.
"Pakt Ribbentrop-Beck" był moim zdaniem książką bardzo interesują, dlatego też po "Żydach" spodziewałem się równie ciekawej lektury. No i muszę przyznać, że w swojej najnowszej publikacji Piotr Zychowicz przeszedł samego siebie. Dawno żadna książka nie zrobiła na mnie takiego wrażenia, tutaj czytelnik co kilkanaście stron łapie się za głowę i nie jest w stanie uwierzyć, że to co czyta wydarzyło się naprawdę. Najjaśniejsze punkty książki to zdecydowanie rozmowa z Normanem Finkelsteinem, autorem "Przedsiębiorstwa Holokaust", historia Piusa XII i jego zaangażowanie w ratowanie ludności żydowskiej i opowieść o tajemniczej śmierci konsula Hulanickiego.
Podsumowując: "Żydzi" Zychowicza to chyba najbardziej rozważny i obiektywny (a przy tym piekielnie interesujący) głos w debacie poświęconej stosunkom polsko-żydowskim. Każdemu zainteresowanemu tematem, serdecznie polecam!
#bookmeter