Wpis z mikrobloga

Tostady, dzielnica Coyoacán w mieście Meksyk, cena ok 11 zł za dwie

Jedno z typowych meksykańskich, prostych dań. Chrupiąca kukurydziana torilla, na to różne grzyby/mięsa/owoce morza a na to fasola, warzywa, w tym często awokado plus czasem ser. Do tego masa sosów do przyprawienia.
Te były chyba jedna z kurczakiem a druga z krewetkami.

Od razu chciałbym zdementować mit, że meksykańskie jedzenie jest bardzo zawsze pikantne. Zwykle podaję się je w wersji łagodnej, a jedzący sam ma możliwość doprawienia, w zależności od swoich upodobań, różnymi dostępnymi sosami - często jest ich masa.

Te tostady akurat kupione na takim prostym stoisku w dzielnicy Coyoacán. Moim zdaniem dzielnica ta to najciekawsze miejsce w, dość rozczarowującej - w porównaniu do innych miejsc - stolicy Meksyku.

W komentarzu zdjęcie stoiska i jeszcze zdjęcie sosów z innej knajpy.

#ciekawostki #jedzenie #jedzzwykopem #podrozujzwykopem #meksyk #jemprzeciez
Pobierz kotbehemoth - Tostady, dzielnica Coyoacán w mieście Meksyk, cena ok 11 zł za dwie

Je...
źródło: comment_ZTM29YSjKL8wolItExxFRUkxoZH3EBw2.jpg
  • 7
@kotbehemoth ale masz limonki :D zazdroszczę, tostada jest swietna, tęsknię za Meksykiem. Jeśli mogę polecić, gdzie dają dobre pozole i ciasta, to restauracja La Casa de Los Abuelos. To mała sieciowka, ale jedna z ich restauracji jest na Puente Alvarado na przeciwko Museo San Carlos. Pewnie w Cdmx jest ich więcej.
@mike78 ha, przyznam, że nie pamiętam, żebym jadł z grzybami. Zasugerowałem się tym co jest w menu na tym drugim obrazku :) Drugie od dołu champiñones to przecież grzyby/pieczarki. Ale upierać się nie będę :)