Wpis z mikrobloga

@tibnor: sam sie mocno zastanawiam właśnie nad kupnem, przeprowadzilem sie i woda z kranu strasznie twarda, czajnik zarypany kamieniem w dwa dni po czyszczeniu, po surowej brzuch boli, przegotowana juz spoko
@ElCidX ale to chyba nie za dużo się osadza, chociaż w sumie nie wiem jaki jest procentowy spadek węglanów, ale generalnie wytrącanie się tych związków następuje już w dosyć niskich temperaturach więc ciepła woda z kranu ma pewnie podobna twardość jak po przegotowaniu. Nie mam w sumie co do tego pewności ale tak mi się to widzi że odczuwanie takich różnic smakowych wody prosto z kranu i z czajnika to moc autosugestii.
@djtartini1 też mi się osadza na czajniki, na prysznicu, na baterii, a wodę gotuje tylko w czajniku. Więc znaczy to że Kamień się osadza a nie znaczy że gotowanie ma jakiś niewyobrażalny wpływ na to