Pewien facet miał problemy ze wzwodem. Lekarz po przeprowadzeniu wszystkich badań, zaordynował mu długotrwałą kurację. - Proszę pana - rzekł - tu jest 20 tabletek. Ma pan brać jedną co tydzień. Po dwudziestu tygodniach, na pewno pana organ wróci do normy. Wszystko byłoby dobrze, gdyby pacjent był cierpliwy. Niestety. Pierwszego dnia doszedł do wniosku, że nie będzie tak długo czekał i zeżarł wszystkie pigułki popijając wódką. Rano już nie żył. Rodzina popłakała,
@highlander: ułamek procenta francuskich winiarni produkuje wina z winogron ugniatanych tradycyjnie, a i to z reguły na pokaz - np. dla pensjonariuszy. Ani to opłacalne, ani pożądane przez klientów.
Poza tym francuskie wina od dawna nie są już wyjątkowe… ;-)
Serio myślicie że w Polsce robi się kebab w "ten"(tradycyjny) sposób, zobaczcie w powiązanych, kupuja od hurtowni, a, jeszcze mało która budka ma baraninę, we większości przypadków to po prostu kurczak
Przynajmniej prawdziew mieso. U nas turki nabijaja na kij jakiegos kloca z worka, gotowa mase mięsopodobna. No nie mialem okazji zjesc jeszcze prawdziwego kebaba z barana. Wlasciwie to co to za kloca nabijaja czym to jest? Jakis MOM?
@geszue: dlatego ja z wielkim żalem zawsze wybieram „kebaba” z kurczaka. Bo to co jest nabite jako jednorodna masa smakuje jak mielone szmaty z dodatkiem masy parówkowej.
#gimbazynieznajo Starsi wykopowicze sięgając wstecz pamięcią pewnie pamiętają smak prawdziwego kebab. W moim przypadku to lata studiów w Krakowie 2001 -2008 jakoś tak. Smak kebaba który w rożnych miejscach smakował inaczej ,unikalnie, mój ulubiony był spod bagateli. To były czasy gdy mięso na kebab trzeba było przygotować i przyprawić samemu w lokalu , może nawet ugnieść nogami, ale ten smak nie ma nic wspólnego z dzisiejszymi kebabami które wszędzie smakują na jedno
@Honolulu: jeszcze 4 lata temu pod bagatelą był całkiem dobry kebab, teraz jest paskudny. Zresztą jak wszędzie w Krakowie. Lepszy kebab zjem, jak wracam do swojego 50-ciotysięcznego miasta.
Komentarze (224)
najlepsze
- Proszę pana - rzekł - tu jest 20 tabletek. Ma pan brać jedną co tydzień. Po dwudziestu tygodniach, na pewno pana organ wróci do normy.
Wszystko byłoby dobrze, gdyby pacjent był cierpliwy. Niestety. Pierwszego dnia doszedł do wniosku, że nie będzie tak długo czekał i zeżarł wszystkie pigułki popijając wódką. Rano już nie żył. Rodzina popłakała,
@telpan: tak - parę lat temu był nawet o tym artykuł w "american food science"
Poza tym francuskie wina od dawna nie są już wyjątkowe… ;-)
przecież to kopia europejskiego kiszenia kapusty.
@steve__mcqueen: Masz dziwny gust Ci powiem...
Komentarz usunięty przez moderatora
@zourv: Często wąchasz spoconych turasów? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rebul4: Co innego zrobic sobie samemu - stan swoich stop znasz. A co innego knajpa, czy restauracja. BHP na to raczej nie pozwala.
Starsi wykopowicze sięgając wstecz pamięcią pewnie pamiętają smak prawdziwego kebab.
W moim przypadku to lata studiów w Krakowie 2001 -2008 jakoś tak. Smak kebaba który w rożnych miejscach smakował inaczej ,unikalnie, mój ulubiony był spod bagateli. To były czasy gdy mięso na kebab trzeba było przygotować i przyprawić samemu w lokalu , może nawet ugnieść nogami, ale ten smak nie ma nic wspólnego z dzisiejszymi kebabami które wszędzie smakują na jedno
Komentarz usunięty przez moderatora
@jsakic: dobry kebab piecze 2 razy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora