Serio myślicie że w Polsce robi się kebab w "ten"(tradycyjny) sposób, zobaczcie w powiązanych, kupuja od hurtowni, a, jeszcze mało która budka ma baraninę, we większości przypadków to po prostu kurczak
Przynajmniej prawdziew mieso. U nas turki nabijaja na kij jakiegos kloca z worka, gotowa mase mięsopodobna. No nie mialem okazji zjesc jeszcze prawdziwego kebaba z barana. Wlasciwie to co to za kloca nabijaja czym to jest? Jakis MOM?
@geszue: dlatego ja z wielkim żalem zawsze wybieram „kebaba” z kurczaka. Bo to co jest nabite jako jednorodna masa smakuje jak mielone szmaty z dodatkiem masy parówkowej.
#gimbazynieznajo Starsi wykopowicze sięgając wstecz pamięcią pewnie pamiętają smak prawdziwego kebab. W moim przypadku to lata studiów w Krakowie 2001 -2008 jakoś tak. Smak kebaba który w rożnych miejscach smakował inaczej ,unikalnie, mój ulubiony był spod bagateli. To były czasy gdy mięso na kebab trzeba było przygotować i przyprawić samemu w lokalu , może nawet ugnieść nogami, ale ten smak nie ma nic wspólnego z dzisiejszymi kebabami które wszędzie smakują na jedno
@Honolulu: jeszcze 4 lata temu pod bagatelą był całkiem dobry kebab, teraz jest paskudny. Zresztą jak wszędzie w Krakowie. Lepszy kebab zjem, jak wracam do swojego 50-ciotysięcznego miasta.
Komentarze (224)
najlepsze
Starsi wykopowicze sięgając wstecz pamięcią pewnie pamiętają smak prawdziwego kebab.
W moim przypadku to lata studiów w Krakowie 2001 -2008 jakoś tak. Smak kebaba który w rożnych miejscach smakował inaczej ,unikalnie, mój ulubiony był spod bagateli. To były czasy gdy mięso na kebab trzeba było przygotować i przyprawić samemu w lokalu , może nawet ugnieść nogami, ale ten smak nie ma nic wspólnego z dzisiejszymi kebabami które wszędzie smakują na jedno
Komentarz usunięty przez moderatora