@Ogau: No popatrz, ja firmowego samochodu używam w 90% służbowo, ale nie mogę rozliczyć 90% tylko 50/50.
Tak samo mógłbym używać go tylko do celów służbowych, spoko, tylko procedura jest tak upierdliwa, że nie opłaca mi się inwestować czasu. W związku z tym US rucha mnie na 50% vatu na samochód, eksploatację i paliwo, super sprawa.
Musisz mieć rozpisany każdy kilometr. Na koniec dnia rozpisz skąd/dokąd/pod jakie zlecenie/o której godzinie. Zaparkowałeś
Tak samo mógłbym używać go tylko do celów służbowych, spoko, tylko procedura jest tak upierdliwa, że nie opłaca mi się inwestować czasu. W związku z tym US rucha mnie na 50% vatu na samochód, eksploatację i paliwo, super sprawa.
Musisz mieć rozpisany każdy kilometr. Na koniec dnia rozpisz skąd/dokąd/pod jakie zlecenie/o której godzinie. Zaparkowałeś
Co polecacie do samodzielnego gotowania?
Wydaje mi się, że kiedyś oglądałam na yt kuchnie uliczna i tam chyba była Tajlandia i jakieś żarcie gotowane na jednym wielkim woku i pamiętam, że dawali tam duzo jajek.
W każdym razie generalnie interesują mnie dania z woka. No i dania z dużą ilością przypraw i ziół.
#gotujzwykopem #azja
masz filmiki z ktorych uczylem sie to robic, oba dania sa genialne
https://m.youtube.com/watch?v=2cAUXitY1Wg
https://m.youtube.com/watch?v=5M_Z0ARqol8&pp=ygUhdW5jbGUgcm9nZXIgcHJvcGVyIGVnZyBmcmllZCByaWNl