Klopsy z mięsa i płatków owsianych z sosem koperkowym, mix kaszy z ryżem oraz świeże ogórki (sos sojowy, chili gochugaru, olej sezamowy, ocet, cukier brązowy) Chciałam zrobić mizerie ale nie było śmietany. Polecam takie ogórki, były bardzo spoko ( ͡°͜ʖ͡° )つ──☆*:・゚ #arinkaofood
@NaczelnyAgnostyk: Ekspresowo. Posypałam papryką słodką i ostrą, solą. Smażyłam na dużym ogniu z dwóch stron. Następnie na patelnię wjechały: czosnek, imbir, 100ml mleka kokosowego, chili, pasta z tamaryndowca (zamiast limonki, cytryny). Dusiłam pod przykryciem na mniejszym ogniu z dwóch stron ok 10 minut, robiąc co jakiś czas mieszu, mieszu. Na koniec dodałam trochę oleju sezamowego i posypałam już na talerzu sezamem. Mniam, bardzo smakowe (づ
@BELM0ND0: Ona jest z dżemem truskawkowym, są jeszcze z dyniowym, z czekoladą, z masłem orzechowym nie wypaliły bo masło zjadłam wczoraj na kolacje niestety.
@arinkao: Tradycyjnie inne nadzienie dają. Im bardziej wstecz tym bardziej nie wiemy jak wyglądały pierogi i wareniki. Historycznie jest legenda, że to w Kijowie polski duchowny kupił od mongolskiego kupca i rozdał je biednym, a przy okazji tak przyniesiono pierogi/wareniki do Europy. Nowoczesna forma pierogów była znana zarówno w Polsce jak i w Ukrainie, ściśle ruskie pochodzą z Galicji, jak i wareniki z takim samym farszem, ale kto je wymyślił jest
Włoski specjał, makaron z brokułami i czosnkiem. Nie spodziewałam się że to będzie tak zajebiście dobre. Bolognese out, broccoli pasta delicious 乁(♥‿♥)ㄏ #arinkaofood