- 5
- 19
- 2
- 1
#wino #winiarstwo
Witam serdecznie.
Od 2 lat warzę sobie piwko w domu, ostatnio bawię się troszeczkę w nalewki.
Jakiś rok temu popełniłem wino z tarniny, wyszło całkiem dobre :)
Natomiast mam pytanie odnośnie wina domowego ala wermut. Bardzo lubię smak martini etc. Więc chciałbym stworzyć coś na wzór tego.
Czytałem mnóstwo przepisów oraz oglądałem filmiki np. od Mareckiego. Wszyscy robią to winko na ryżu + rodzynki. Odnoszę takie wrażenie, że szkoda trochę
Witam serdecznie.
Od 2 lat warzę sobie piwko w domu, ostatnio bawię się troszeczkę w nalewki.
Jakiś rok temu popełniłem wino z tarniny, wyszło całkiem dobre :)
Natomiast mam pytanie odnośnie wina domowego ala wermut. Bardzo lubię smak martini etc. Więc chciałbym stworzyć coś na wzór tego.
Czytałem mnóstwo przepisów oraz oglądałem filmiki np. od Mareckiego. Wszyscy robią to winko na ryżu + rodzynki. Odnoszę takie wrażenie, że szkoda trochę
Marcin
- Racibórz
Witam piekarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Juz długo mnie tutaj nie było. Dzis popełniłem chlebek pszenno-żytni z suszonym oregano i miodem. Użyłem zakwasu żytniego i maki pszennej(typ 1850).
Pozdrawiam :)
@snwptest: Ja z reguł wszystko robię na oko, dosypuję mąki/dolewam wody tak długo, aż konsystencja będzie zadowalająca. Zerknij tutaj https://breadcentric.com/2017/01/16/white-wheat-rye-bread-bialy-chleb-pszenno-zytni/
Ostatnio ktoś dał linka do tej strony :) Chleb