Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Viking- via Android
- 0
@prawilnymireczek Często chociaż nie zawsze w Lamusie na poguslawskiego i w FAM
- 0
Viking- via Android
- 0
@PurpleHaze No też się zastanawiam czy to nie był przez przypadek Solaris, ale w artykule nie ma zdjęcia po którym potrafiłbym to rozpoznać, a szperać po internetowych mi się nie chce.
- 1
To jest sztuka umieścić paczkę w "paczkomacie tymczasowym" w centrum miasta, gdzie po drodze w promieniu pewnie 300m są inne paczkomaty, w promieniu 1km dodatkowo kilkanaście punktów odbioru inpost, po drodze jeszcze Carrefour.
Zamiast wrzucić na Odkrywców, to do paczkomatu na Jastrzębiej ;-)
https://www.google.com/maps/dir/51.0851795,17.0063384/Paczkomat+InPost,+Odkrywc%C3%B3w+22,+53-212+Wroc%C5%82aw/@51.0877009,16.9903791,16z/data=!4m9!4m8!1m0!1m5!1m1!1s0x470fc3dba6568743:0xc507a65f30041f7d!2m2!1d16.9851616!2d51.0888113!3e2?entry=ttu
#wroclaw #inpost
Zamiast wrzucić na Odkrywców, to do paczkomatu na Jastrzębiej ;-)
https://www.google.com/maps/dir/51.0851795,17.0063384/Paczkomat+InPost,+Odkrywc%C3%B3w+22,+53-212+Wroc%C5%82aw/@51.0877009,16.9903791,16z/data=!4m9!4m8!1m0!1m5!1m1!1s0x470fc3dba6568743:0xc507a65f30041f7d!2m2!1d16.9851616!2d51.0888113!3e2?entry=ttu
#wroclaw #inpost
Viking- via Android
- 1
@bachus To i tak nic szczególnego bo koniec końców paczka trafiła do paczkomatu. Ja ostatnio zamawiałem kilka pierdół do jednego paczkomatu allegro. W sumie 3 paczki, zamówienie w piątek po południu i planowany czas dostawy na wtorek. Dwie pierwsze dotarły w różnych godzinach do różnych skrytek, ale luz choć można było to lepiej rozegrać pod względem logistycznym. Trzecia paczka nie dotarła, ale różne rzeczy się zdarzają. Wypadki, awarie aut, luzik nie miałem
Viking- via Android
- 0
@bachus Wszystko się wyjaśniło i paczka dotarła ostatecznie w następny poniedziałek, ale awizo do paczkomatu mnie lekko zdziwiło. Szczególnie powtórne gdzie pierwszego nie było. Jeśli zaś kurier omyłkowo próbował dostarczyć na adres zamieszkania to nie podział nawet próby kontaktu.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Viking- via Android
- 1
@profaza No we Wrocławiu sporo jest różnych stref, ale te 30 m to nie tragedia. No i inna kwestią to, to co tym dronem chcesz robić. Jeśli fotografie miasta jak @Jcdx to da się to robić. Jeśli jak u mnie ma to być zabawka, która zabierasz na wycieczki w celu uwiecznienia wspomnień w ciekawy sposób to na pewno znajdziesz strefy gdzie polatqsz wyżej, a i tak powyżej 60 m AGL jeśli nie
- 22
Puchate mielone! (。◕‿‿◕。) A Wy co dzisiaj na obiad, Mirki i Mirabelki?
#kuchniamoll #jedzenie #gotujzwykopem #gotowanie
#kuchniamoll #jedzenie #gotujzwykopem #gotowanie
Viking- via Android
- 1
@moll Będą szparagi w boczku, jajka sadzone i marchewką pieczona z rozmarynem i tymiankiem w sporej ilości oliwy. Miał być do tego jeszcze steg, ale Irlandzki Black Angus okazał się mimo jedynie 60° w środku okazał się podeszwą. Całe szczęście za niego nie płaciłem.
Viking- via Android
- 1
@moll No steki były dwa, został jeden. Pewnie jakiegoś mikro tatara zrobię, Aldo dodam do innego mielonego. Niestety tego zakupu dokonała moja matka z myślą o mnie, a ona na wołowinie zna się jak ślepy na kolorach. Grube to może na 1,5 cm i zero marmurka:(
Viking- via Android
- 1
@moll tyle, że na tą ilość to bym musiał kupić specjalnie jajo przepiórcze XD
Viking- via Android
- 1
@moll Musiałbym zrobić sobie tydzień na jajkach. Mam jeszcze zapas kurzych XXL. Cos wymyślę pewnie, ale tatar raczej odpada, bo tylko bym się wkurzył taka porcja 150g
Viking- via Android
- 1
@moll Na pewno wjeździe. Na razie mam szparaflgow tak jeszcze do soboty, a że lubię to pewnie poleca z sadzonymi. Mam też prawie 2 kg ryżu arborio więc może jakieś risotto wjedzie. Zobaczymy. Niestety mam mocno nieregularne godziny pracy i raczej będzie robione tak, żeby nie zmarnować i nie siedzieć w kuchni zbyt długo
- 644
Viking- via Android
- 10
@jestemtunew Mniejsza o rozmiar. Sąsiad i góry ma tylko balkon, który jest mniejszy od tego utwardzonego fragmentu. Najlepsze jest to, że całe życie za roletami bo każdy może ci zerknąć do domu przechodząc obok.
Pamiętacie Baśkę Kwarc? Właśnie przed chwilą dosiadła się do mnie i zjedliśmy razem obiad. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Pani Basia jadła zupę i cztery naleśniki na słodko. Dosiadając sie do mnie powiedziała: - Widzisz jakie małe teraz są?
Ponarzekalismy trochę na inflację, spytałem jak tam jej kariera YouTubowa, odpowiedziała "- Ja się nie zmieniłam. Nigdy się nie zmieniam." ( ͡º ͜ʖ͡º)
Enigmatycznie.
Pani Basia jadła zupę i cztery naleśniki na słodko. Dosiadając sie do mnie powiedziała: - Widzisz jakie małe teraz są?
Ponarzekalismy trochę na inflację, spytałem jak tam jej kariera YouTubowa, odpowiedziała "- Ja się nie zmieniłam. Nigdy się nie zmieniam." ( ͡º ͜ʖ͡º)
Enigmatycznie.
Viking- via Android
- 0
@SebastianDosiadlgo Mi zawsze wydawało się, że na Lwowskiej tuż przy Pereca, ale możliwe, że widywałem ją jak szła do kogoś na patologię
Jak zrobić kurczaka chrupiącego jak u chińczyka? Ostatnio robiłem to był w środku jakiś taki mokry i panierka odpadała. Standard mąka jajko panko. #gotujzwykopem
Viking- via Android
- 0
@Itslilianka Jedni robią w cieście i panko inni w mące, jajku i panko. Najistotniejsze to osuszyć dobrze mięso przed panierowaniem, jeśli robisz panierkę jak do schabowego to zlusunac nadmiar mąki i smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym oleju
- 4
Mam mięso mielone mieszane, czerwone wino, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, oliwa. Coś mi brakuje do Bolognese? #gotujzwykopem
Viking- via Android
- 3
@johny-kowalski Wywal czosnek, jak możesz wymień koncentrat na pomidory z puszki. Do klasycznego brakuje ci jeszcze marchewki, selera naciowego i mleka. Ewentualnie oregano.
Edit bo nie doczytałem.
Bez selera wyjdzie, a wina jeden używa białego inny czerwonego.
Edit bo nie doczytałem.
Bez selera wyjdzie, a wina jeden używa białego inny czerwonego.
Viking- via Android
- 0
@johny-kowalski O widzisz! O pancettcie/boczku zapomniałem Masło nie bo jak będziesz podsmazał mięso to pewnie spalisz. Użyj oliwy, albo oleju
Gotując w domu jako singielka oraz kupując produkty w marketach typu Biedronka.
Ile złotówek potrzeba miesięcznie na samo jedzenie, żyjąc bardzo bardzo oszczędnie?
#pytanie #gotowanie #gotujzwykopem #pieniadze #zwiazki
Ile złotówek potrzeba miesięcznie na samo jedzenie, żyjąc bardzo bardzo oszczędnie?
#pytanie #gotowanie #gotujzwykopem #pieniadze #zwiazki
Viking- via Android
- 7
@SweetieX Z margaryny i cukru nie zrobisz kremu maślanego tylko margarynowy i nie jest on pyszny. To relikt czasów PRL utrzymujący się jedynie dzięki Januszom biznesu co to tną na wszystkim, a w szczególności na składnikach. Polak biedak i tak nie pozna...
@oficjalne_konto Gotując większe ilości na kilka obiadów myślę, że w okolicach 20 zł da się zmieścić. Gadanie, że gotowanie dla siebie jest droższe od gotowców to po części prawda bo
@oficjalne_konto Gotując większe ilości na kilka obiadów myślę, że w okolicach 20 zł da się zmieścić. Gadanie, że gotowanie dla siebie jest droższe od gotowców to po części prawda bo
Viking- via Android
- 0
@MILIARDER_007 No ta masz jakieś słabe sklepy. Ostatnio żeberka jak robiłem to w mięsnym były o 3 zł na kilogramie tańsze. Inna sprawa, że jak chcesz jedno udko to jest spora szansa, że reszta się zmarnuje, albo będziesz wciskać w siebie to na siłę
jadł ktoś te Knyszę z Weigla? duża, najem się i warto? mam 5km a dawno dobrej nie jadłem. W google piszą że otwarte 16-19 a na zdjęciu 12-19 wiec nie wiem czy warto wczesniej. Szkoda że tego bardziej w centrum nie ma i nie można jak kiedyś po pijaku skończyć melanż o 3-4 w nocy jedząc knysze na dworcu.
https://gazetawroclawska.pl/legendarna-budka-z-knysza-zniknela-dworca-glownego-wiedziales-ze-sie-przeniosla-przysmak-nadal-dostepny-jest-we-wroclawiu/ar/c17-18463257
#wroclaw #jedzenie
https://gazetawroclawska.pl/legendarna-budka-z-knysza-zniknela-dworca-glownego-wiedziales-ze-sie-przeniosla-przysmak-nadal-dostepny-jest-we-wroclawiu/ar/c17-18463257
#wroclaw #jedzenie
Viking- via Android
- 0
@Zzzrrryyytyyy Na dworcu spoko knysza jest w barze Mist na przeciwko wejścia na 2 peron więc wracając z miasta możesz spokojnie zahaczyć. Cytując klasyka "oddaje". Co do tej na Weigla też całkiem spoko i spora porcja, a na mniejszy głód można wziąć hot dog z warzywami, który jest w zasadzie taka mini knyszą z parówką w bułce do hot doga.
To nie jest żart. Cytuje że słuchu W Polskim Radio 24 ekspert opowiada właśnie jak jedzenie owadów np. w formie owsianki jest ok, i właściwie już się odbywa. Jest już w sprzedaży mąka ze świerszcza domowego. Jest też z mącznika i z szarańczy. w sprzedaży są już przekąski w formie suszonych owadów — krakersy, czipsy, batony proteinowe. Popularne są też herbatniki z tego. Mąka owadzia jest bogatsza od pszennej w białko. Jest
Viking- via Android
- 0
@Poludnik20 XD
Zawsze jak coś gotuję to daje tam jakieś przyprawy na chybił trafił albo na czuja, jakiś majeranek, papryka, oregano itp. Tylko dopiero niedawno jak zacząłem oglądać programy w stylu Magda Gessler (nie miałem wcześniej tv), to się zorientowałem, że ona sypie te przyprawy praktycznie całymi paczkami. Wysypuje torebkę kminku na garnek bigosu, gdzie ja bym dał może 10 ziarenek xD chyba muszę się przestawić #gotujzwykopem
Viking- via Android
- 5
@Pawelkolega Polska kuchnia jest dużo mocniej doprawiona niż np. czeska. Może, zeczywiscie nijak to się ma do kuchni blisko i daleko wschodnich, ale w naszym kręgu kulturowym są gorsze i mniej intensywnie doprawiane przykłady. Dodatkowo smak części dań opiera się na składnikach samych w sobie, a nie na tonach przypraw czy ziół
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn