#tfwnobonzo
#bonzo #ojciecpijo #klejnotmopsu #harnasboners #gnik #zgierskipej i teraz widzę doszedł jeszcze #atat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- konto usunięte
- marcin-przybyl
- Impulsator
- konto usunięte
- mudkipz
- +27 innych
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Podtrzymując tradycję sprzed roku (prawie 2300 komentarzy) w 2016 roku organizujemy ponownie wykopowy spis powszechny zarobków. Kto w ciągu minionego roku dostał awans, kto dostał podwyżkę i zarabia więcej niż przed rokiem? Zapraszamy do pochwalenia się zarobkami i stanowiskiem.
zPodtrzymując tradycję sprzed roku (prawie 1600 komentarzy), w tym roku ponownie organizujemy wykopowy spis powszechny zarobków. Czy faktycznie przeciętnym użytkownikiem jest informatyk zarabiający 15 tys.? Wypełniamy krótką sondę i piszemy w komentarzu ile zarabiamy i czym się zajmujemy. Rok temu..
zKilka miesięcy temu na Wykopie pojawił się pomysł akcji postawienie bilbordów z przypomnieniem, że obozy koncentracyjne nie były polskie tylko NIEMIECKIE. Chcieliśmy to stawiać trochę wcześniej - ale wybory trochę utrudniły sprawę. Obawiałem się, że akcja może być wykorzystana w celach...
zWykop.pl
Pierwsza warka którą uwarzyłem (stout, 20L)- 7 dni burzliwej + 7 dni cichej waliła zielonym jabłkiem i po 2 miesiącach od butelkowania dalej śmierdzi. Pomyślałem, że pewnie za krótko trzymałem z drożdżami.
W tej chwili warzę sobie swoją drugą warkę- Session APA 20L, US-05 i po 10 dniach fermentacji (odfermentowało do 1Blg) wali jabłkiem dokładnie w taki sam sposób jak poprzednie piwo.
I tutaj pytanie- zostawić to jeszcze na kilka dni
@kws77: tak
@strikingsurface: @kws77: @kontra: @Nemrod: Okej, czyli obniżyć temperaturę zadania drożdży+wszystko wysterylizować. Mam nadzieję, że to wystarczy i wreszcie będę się mógł napić własnego piwa, bez grymasu na twarzy ;)