Mirki! Wymyśliłem coś genialnego. Wytrawna owsianka. Smażony boczek, do tego cebula, czosnek, pieczarki. Podsmażam, dodaje sosu sojowego, trochę miso. Później dodałem płatki owsiane i smażyłem aż cały plyn się wsiąknął. Podlałem woda i gotowałem aż płatki były miękkie. Na końcu dodałem trochę sera tartego i śmietanki. Petarda. Drugie śniadanie na dwa dni przygotowane. Będę robił częściej.
Mirki gdzie we wro dostane adapter podróżny? Taki cos do gniazdka, zeby wlozyc eu wtyczke. Najlepiej nie za miliony monet, moze jakis action, dealz? Mam wylot w czwartek i totalnie o tym zapomnialem #wroclaw #kiciochpyta
Dajcie jakieś fajne pomysły na przekąski na Sylwestra. Ja polecam: Łososia w kostce obtoczyc w mące. Smażysz. Po wszystkim robisz sos: Masło, sos sriracha i miód. Tak z pół kostki, sosu ile tam chcesz i w garnuszku to podgrzewasz by wszystko się połączyło z miodem.
@reggio @klimatyzator fortmedica merytorycznie jest nawet OK, ale technicznie dość słabo. Przykładowo: 1. Na webinary wpuszczają ręcznie po sprawdzeniu nazwiska. Schodzi im na tym dużo czasu i mają o to pretensje do pań („proszę się wdzwaniać wcześniej! Ja nie będę czekała na was” wypowiedziane do pań czekających ponad 20 minut w poczekalni na cholerną akceptację jest słabe. Potem wmawianie paniom obruszonym tonem, że się nie odpowiada za platformę webinarowa - a kto
Mam do kupienia sporo gniazdek, włączników świateł (w tym podwójne/świecznikowe) itd. Pójdę pewnie w środki/ramki Simon. Brać z Allegro, czy możecie polecić jakąś hurtownię, co może na to zrobić rozsądną cenę? #budujzwykopem #elektryka #remontujzwykopem #wroclaw
Takie pytanie mam do gotujących, smażączch i pieczączch :) czy ktoś używa "frytkownicy air fryer", ponoć w tym można cuda robić, nie tylko frytki ale warzywa i mięso również. Z opisu wygląda fajnie, bo nie trzeba się babrać z tłuszczem.
Ktoś się podzieli wrażeniami? Warto kupić? Jakiś konkretny model polecacie?
@Evzen_Huml generalnie działa to tak samo jak maly piekarnik z termoobiegiem, tyle że zużywa mniej pradu, szybciej się nagrzewa i jest powiedzmy dość kompaktowe jeśli chodzi o przygotowywanie potraw dla jednej osoby. Ile osób tyle opinii, ja nie mam, ale czytałem zarówno dużo pozytywów jak i negatywów. Ja ogólnie rzadko przygotowuje coś w piekarniku, ponieważ wolę wszystko smazone/duszone, więc nie wyobrażam sobie żeby w tym przyrządzać posiłki. Ale jeśli ktoś je ciągle
Wyjąłem mięso do osuszenia bo jutro chcę wędzić, ale w sumie nie wiem jak długo może tak wisieć? Wyjąłem koło 12 i mniej więcej o tej będę jutro działał więc 24h by tak wisiało. Będzie ok?
@Krupier trochę Ci temperatura skoczyła i się lekko zapiekły. Mimo to wyglądają super! pokaż w przekroju? ja mam swoją mala wedzarnie na dzialce, też czasami coś robię
Macie przepis na rosół który jest bardzo aromatyczny? Osobiście zrobiłem z 1,7 kg kurczaka z lidla z chowu bez antybiotyków, 750 g włoszczyzny, cebula, pęczek natki pietruszki, 5 liści laurowych, 15 ziaren pieprzu czarnego, 5 ziela angielskiego, na koniec sól i pieprz do smaku. 2 litry wody. Wyszedł dobry, ale da się zrobić lepszy. Zastanawiam się czy może zmiana kurczaka by pomogła. Macie jakieś wskazówki? #gotujzwykopem
@Aroko ja rosół "gotuje" przez jakieś 6-7h. na mocy kuchenki 3/12. W środku ma pewnie temperaturę ok 85-90°C więc żadne warzywa w tym czasie się nie rozpadną, a z miesa wyciągniesz wszystkie smaki
Powiedzcie mi, o co chodzi z ostatnimi korkami na Alei Kochanowskiego? Albo od pl. Społecznego do Grunwaldzkiego Jeżdżę tam regularnie od 3 lat i takie rzeczy jakie dzieją się teraz były jak remontowali mosty i było zwężenie do jednego pasa. Teraz dziennie w okolicach 16 korki od Galerii Dominikańskiej do placu Grunwaldzkiego i od Mostu Szczytnickiego do Kwidzyńskiej. Nie ma żadnego zwężenia, remontu. Zmienili organizację świateł? Zima sprawia że kierowcom styki zamarzają?