Inspektorzy znaleźli gluten w "bezglutenowych" polskich chrupkach
Czeska Inspekcja Rolnictwa i Żywności ujawniła kolejny szkodliwy produkt spożywczy z Polski. Chrupki oznaczone jako bezglutenowe, w rzeczywistości zawierają gluten, co może spowodować poważne powikłania zdrowotne dla osób z chorobą trzewną (celiakia).
MK88 z- #
- #
- 54
Komentarze (54)
najlepsze
Ciekawe jak długo panie Sawicki?
i nie wypełnia swoich podstawowych obowiązków (w tym przypadku kontroli żywności) to nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć:
děkuji vám!
Komentarz usunięty przez moderatora
Jeżeli sie mylę poprawcie mnie.
@CreativePL: nie myslisz się, tak jest, przerabialiśmy to z sola, suszem jajecznym i paroletnimi rybami, znam osobę zajmująca się jakością żywności i też mi kiedyś mówiła, że tak jest. Teraz pytanie - kto jest właścielem zakładów robiących przekręty i jakie mają oni powiązania z rządzacymi teraz i kiedyś.
A dwa - z tego co
Kiedyś każdy produkt musiał zawierać minimalne ilości np mięsa żeby można było nazwać produkt szynką etc. Dziś mozna szynkę z soii zrobić tylko z dodatkiem MOM (mięso oddzielone mechanicznie) i producentowi nikt nie zrobi za taki wałek