Aktywne Wpisy
Przyjaciel_Rodziny +194
Clefairy +152
Dlaczego jest tworzona jakaś alternatywna rzeczywistość w kwestii covidu?
Była światowa pandemia, nie było wiadomo jak groźny był to wirus i jak bardzo może zaszkodzić ludzkości - lockdowny były na całym świecie i BARDZO DOBRZE. Tak powinna wyglądać reakcja na nieznany i nowy wirus.
Gdyby nie covid to konfiarze by nie mieli o czym #!$%@?ć od prawie 4 lat. Mam nadzieję, że gdy przyjdzie nowa śmiertelna pandemia to wszystkie te dzbany będą
Była światowa pandemia, nie było wiadomo jak groźny był to wirus i jak bardzo może zaszkodzić ludzkości - lockdowny były na całym świecie i BARDZO DOBRZE. Tak powinna wyglądać reakcja na nieznany i nowy wirus.
Gdyby nie covid to konfiarze by nie mieli o czym #!$%@?ć od prawie 4 lat. Mam nadzieję, że gdy przyjdzie nowa śmiertelna pandemia to wszystkie te dzbany będą
Lecimy z tematem po dłuższej przerwie.
Właśnie zamawiam: 5kg Pale Ale, 5kg Pilzneńskiego, 200g Saaz, 200g Cascade, Nottinghamy pakę, W-34/70 2 paki.
Będzie 25 litry Cascade Pale Ale i 25 litry prawilnego Pilsiwa.
( ͡° ͜ʖ ͡°) czuje dosko człowiek
Jakieś protipy?
pilsnera już trzeci raz będę robił. Muszę się jednak przyznać, że równolegle z pilsem muszę robić inne piwo. Zanim pils skończy burzliwą to pierwsze piwo już w butelkach i nie mam pośpiechu w procesie fermentacji pilsa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pierwszy raz robiłem dekokt, drugi raz infuzyjnie. Ten sam zasyp był. Różnica była głównie w kolorze i w trwałości piany. Różnica smaku
więc jaki pożytek z tego?
więc dekokt odwrotny odpada, albo zrobię normalny prawilny 2-war albo 3-war, ale lecę w infuzję i dziękuje dobranoc - i tak nie leje destylowanej tylko z kranu więc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Już robiłem w okolicach 22*C i było OK. Lodówkę wolę zająć pilsem