Aktywne Wpisy
czarrny +5
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
dos_badass +142
źródło: 20251130_113723
Pobierz

Jakie są zalety i wady #symfony2 w porównaniu do #laravel 5 albo #yii2 ?
Polecam
http://devsize.com/laravel-vs-symfony-5-steps-choosing-framework
Jest to wbrew pozoru potężny a zarazem łatwy framework :) Są generatory do wszystkiego, od kontrolerów, od entity jak i też całych bundli. Łatwo się połapać. Jedyny minus ode mnie ma to
Ale tak i czy siak, phalcon powoli odchodzi do lamusa z prędkością, bo nadchodzi PHP 7, jak i też istnieje hhvm - te dwa silniki dają takie same efekty jak kompilowany phalcon.
Dziwne? Jakim cudem? A ku#@% powiem że nie wiem. Rozumiem HHVM, bo prekompiluje kod. Ale PHP 7.0 jak to zrobił, że dorównał
Laravel domyślnie ma zintegrowane SwiftMailer, Monolog, PhpUnit, zamiast Twiga jest Blade a Doctrine'a Eloquent. Nie widzę problemu do podmiany tych elementów. Do tego Doctrine i Eloquent działają o oparciu innego wzorca. Eloquent jest ORM typu ActiveRecord (coś jak Django ORM lub Rails ORM) kiedy Doctrine to Data Mapper. Analogicznym ORM do Eloquenta jest
Wszystko możesz, ale głównym nurtem jest by używać ich. A nie mam zamiaru edytować każdej paczki z composera do laravela, by zmieniać ten sposób.
Dla mnie statyczne metody to zło, dla elementów które korzystają z innych elementów lub przechowują jakieś dane dotyczące requestu. To sprawia, że request nie ma własnego scope'a
No więc - fasady sprawiają, że wszystko za nimi jest globalnie dostępne jak globale.
Tyle w temacie.