Wpis z mikrobloga

@besiaczek: No ale ma rację. Lepszy wpiernicz wychowawczy niż ciąganie się po policjach, sądach i psychologach Nigdy nie dostałeś od ojca, gdy zasłużyłeś? Jak ja teraz widzę, te piz!dy zwane synkami, co skaczą w sklepie matce na głowę to nawet mi ich nie żal. Sam są sobie winne. I nikt tu nie pisze o znęcaniu się.
  • Odpowiedz
@besiaczek: U nas sąsiadka drze japę na całego na swojego syna i w sumie czasem zastanawiamy się czy nie zapukać do drzwi któregoś razu. Bo ona dla otoczenia jest ok ale dla swojego syna chyba ma mało cierpliwości. Myślimy czy by jej nie wkręcić że po nas (bo za niedługo się wyprowadzamy) będzie mieszkać znajoma osoba pracująca w opiece społecznej ;)
  • Odpowiedz
@yeloneck:

Typ napisał, że sytuacja ma miejsce po raz pierwszy

Rozumiem że wg Twojej definicji pobicie jest przestępstwem tylko jeśli zostało dokonane więcej niż raz.

skąd wiadomo za co dostał?

Z pewnością ojciec dokonał tego czynu w obronie własnej ( ͡ ͜ʖ ͡) bo w inny sposób bym agresji nie uzasadniała.
  • Odpowiedz
@besiaczek: ja dostalem za gowniaka w------l od ojca czy mamy nie raz, do dzisiaj pamietam za co, dzisiaj tez wiem, ze mieli racje.

Zeby bylo jasne: nie zgadzam sie na bicie za byle co, nie zgadzam sie na znecanie. Ale w druga strone to tez nie dziala - sa dwie drogi: albo duuuzo rozmawiac z dzieckiem, albo od czasu do czasu sprzedac klapsa.
  • Odpowiedz
@besiaczek: idź zgłoś na policję, bo młody dostał lanie od ojca. Najlepiej niech dzieciaka odbiorą a ojca do sztumu. Bo przecież 21 wiek, dzieci bić nie wolno, nie ważne co zrobią.
  • Odpowiedz
@besiaczek: Dziecko winno być karane również fizycznie. Lepiej dostać wpierdziel mniejszy/większy od Ojca niż żeby potem dostać na ulicy kosę za to że się nie umiało zachowywać. #krakow
  • Odpowiedz
@SScherzo: ech, wiedziałem, że ktoś to napisze, ale musiałem wtedy szybko skończyć pisać bo zaczynałem spotkanie.

Otóż oczywiście, jeśli ktoś jest w stanie osiągnąć takie porozumienie z dzieckiem, że jest w stanie wypracować rozmową wyjście z sytuacji to jest to rozwiązanie najlepsze. Niestety nie żyjemy w świecie idealnym i nie każdy to potrafi. Nie mniej uważam, że klaps wymierzony sprawiedliwie, z uzasadnieniem nie jest niczym złym. Ja wyrosłem na normalnego
  • Odpowiedz