Aktywne Wpisy
MorenkaKnight +130
curiousboi +8
Czemu na wykopie tak bardzo nie lubi sie fliperów?
Czytałem taki argument, że są szkodliwi i nic nie wnoszą do spoleczeństwa.
Ale przeciez tak samo jest z #kryptowaluty, gdzie ta wartosc jest spekulacyjna, influencerzy tez zarabiaja w #!$%@? kasy za prymitywne czynności bez pokrycia, a czepiacie sie kogoś kto kupuje taniej, sprzedaje drożej czyli po prostu handluje?
Czy być może to po prostu wasze nieudacznictwo, ze nic nie macie, ani nic
Czytałem taki argument, że są szkodliwi i nic nie wnoszą do spoleczeństwa.
Ale przeciez tak samo jest z #kryptowaluty, gdzie ta wartosc jest spekulacyjna, influencerzy tez zarabiaja w #!$%@? kasy za prymitywne czynności bez pokrycia, a czepiacie sie kogoś kto kupuje taniej, sprzedaje drożej czyli po prostu handluje?
Czy być może to po prostu wasze nieudacznictwo, ze nic nie macie, ani nic
Nie chciało mi się gotować więc jest niesycony i jest duża szansa że się zepsuje
Miód pochodzi z mojej pasieki a dokładniej mówiąc jest to miód z odsklepin (został na wosku podczas miodobrania ) odsklepiny te zalalem ciepłą wodą aż miód się rozpuścił a pozostały wosk pójdzie na świeczki
Drożdże powoli zaczynają pracować zobaczymy co będzie za tydzień
#pszczelarstwo #pijzwykopem #miod #winiarstwo i #piwowarstwo może kogoś z tagu zaciekawi
Chyba że zwykły miód
To wtedy tak ( ͡º ͜ʖ͡º)
@ak_kubel
@bratbud
Czemu sycony to "marnowany" miód lub "mniej zdrowy"?
1.No ale jaka jest rola tych enzymów w końcowym efekcie i jakości?
2.Myślałem że właśnie z powodu stężenia cukru miód może się nie psuć przez tyle lat, bo jest to zabójcze dla wszelkich bakterii. To w końcu jak z tym jest?
A poza tym, enzymy nie hamują żadnych reakcji, bo je właśnie przyspieszają przez obniżenie energii aktywacji, są po prostu biologicznymi katalizatorami, czy ci o inhibitory chodzi?
A jak enzymy, to może na przykład lizozym ci chodziło? Rozkłada ściany komórkowe bakterii i tym samym hamuje
ich procesy, ale w takim razie skąd te flory bakteryjne (korzystne i niekorzystne) które sycenie ma zabić?
Przypomina mi to trochę różnice między piwami na drożdżach piwowarskich a piwami na drożdżach dzikich
kiedyś czytałem ze
Enzymy przecież, ile ich nie było w tym miodzie, są przecież ordynarnie rozkładane w żołądku na aminokwasy, i tyle je widziano
@ak_kubel: no nie.