Aktywne Wpisy
mirko_anonim +42
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Powiedziałem żonie, że bardziej kocham ją od naszego dziecka i, że to zawsze ona będzie dla mnie na pierwszym miejscu. Oczywiście nie oznacza to, że nie kocham naszego dziecka. Teraz się do mnie nie odzywa od paru dni i ciągle płacze.
To ja mam coś z głową czy to jednak ona przesadza z reakcją? Wydaje mi się, że to normalne, że partnerka jest najważniejszą osobą w życiu każdego mężczyzny.
Powiedziałem żonie, że bardziej kocham ją od naszego dziecka i, że to zawsze ona będzie dla mnie na pierwszym miejscu. Oczywiście nie oznacza to, że nie kocham naszego dziecka. Teraz się do mnie nie odzywa od paru dni i ciągle płacze.
To ja mam coś z głową czy to jednak ona przesadza z reakcją? Wydaje mi się, że to normalne, że partnerka jest najważniejszą osobą w życiu każdego mężczyzny.
oficjalniemartwa +394
Wołam plusujących wpis:
Żeby zrobić 16 pączków, musiałam zakupić:
-mąka pszenna tortowa 1kg - 2,37zł
-mleko 1l - 4,47zł
-drożdże świeże 100g - 1,99zł
-4 jajka - 6zł *
-cukier trzcinowy 0,5kg - 5,99zł
-masło 300g - 9,49zł
-rum Bacardi 0,7l - 65zł
-ekstrakt z wanilii - 7,99 zł
-1 konfitura z róży i 1 z wiśni - 23,78 zł
-cukier 1kg - 4,49 zł **
-2 cytryny - 3zł
-olej 1l
Żeby zrobić 16 pączków, musiałam zakupić:
-mąka pszenna tortowa 1kg - 2,37zł
-mleko 1l - 4,47zł
-drożdże świeże 100g - 1,99zł
-4 jajka - 6zł *
-cukier trzcinowy 0,5kg - 5,99zł
-masło 300g - 9,49zł
-rum Bacardi 0,7l - 65zł
-ekstrakt z wanilii - 7,99 zł
-1 konfitura z róży i 1 z wiśni - 23,78 zł
-cukier 1kg - 4,49 zł **
-2 cytryny - 3zł
-olej 1l
Przepis: https://breadcentric.com/2017/01/16/white-wheat-rye-bread-bialy-chleb-pszenno-zytni/
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #chleb
Jakiej blaszki używasz na 1kg ciasta?
1. jeśli robię posypkę np ze słonecznika, siemienia czy czegokolwiek - to przykrywam każdą blaszkę folią spożywczą, ale taką trochę "pobrudzoną" mąką żytnią 720. Wtedy jak ciasto wyjdzie ponad foremkę to się nie przyklei.
2. jeśli chleb ma mieć skórkę gładką - smaruję pędzelkiem przed włożeniem do piekarnika "kisielkiem" z resztki zakwasu, mąki
Ja zastosowałbym raczej do sauny, a potem kleik z mąki żytniej 720 i posypać makiem. A jak przelejesz po upieczeniu bochenki wrzątkiem i na 10 minut z powrotem do piekarnika, to będą się świeciły jak psu jajca ;)
Dziękuję za rady. Jesteś piekarzem?
Nie jestem, ale dużo piekę w domu.