Aktywne Wpisy
wyjek +585
mirko_anonim +21
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, jesteśmy razem z dziewczyną 8 lat, oststnio zapytała co myślę o miesiącu przerwy i przyzwolenia obu stron na randkowanie i skok w bok, żeby znowu poczuć dreszczyk emocji przy poznawaniu nowych osób. Co myślicie na ten temat? Mam mocno mieszane uczucia. #seks #zwiazki #milosc
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz
Mirki, jesteśmy razem z dziewczyną 8 lat, oststnio zapytała co myślę o miesiącu przerwy i przyzwolenia obu stron na randkowanie i skok w bok, żeby znowu poczuć dreszczyk emocji przy poznawaniu nowych osób. Co myślicie na ten temat? Mam mocno mieszane uczucia. #seks #zwiazki #milosc
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz
Próbuję zrobić chleb z tego przepisu https://youtu.be/BJEHsvW2J6M
To, co robię inaczej niż w przepisie, to daję tylko mąką pszenną 750 i zakwas żytni z mąki 2000.
To już moje 4 podejście, chyba z najgorszym wynikiem. Próbowałem piec w zaparowanym piekarniku jak i w naczyniu szklanym. Efekt zawsze podobny.
Chleb jest zbyt płaski, po wyjęciu z koszyka się rozlewa na boki. Jakby nie trzymał struktury.
#bojowkapiekarska
A jak się ma Twój zakwas? Zaczyn podwaja swoją objętość przed dodaniem go do ciasta?
Bo widocznie robi na samym zakwasie, który nie pracuje na tyle żeby udźwignąć chleb... Najpierw powinien go dokarmiać np. w proporcji 1:2:2 (zaczyn, woda, mąka) jak to podwoi swoją objętość to znak że jest gotowy do dodatnia do mąki z wodą, która również miała odpowiednio długa autolize co ułatwi pracę z ciastem.
Spróbuj z tego przepisu https://youtu.be/NwsTxK1Xmqk
Też robiłam pszenny na żytnim zakwasie i wyszedł (ʘ‿ʘ)
Daj znać jak Ci poszło (。◕‿‿◕。)