Aktywne Wpisy
Panitsch +348
Pijcie ze mną kompocik, dzisiaj obchodzę #urodziny, wczoraj zostawiła mnie moja kobieta, bo biznes się zawalił i ostatnie miesiące musieliśmy żyć trochę skromniej, ale nadal godnie. Widocznie tej świni to nie wystarczało, gdyż po jej rzeczy przyjechał dziś nowy gach - trochę zrobiło mi się szkoda tego szczurka, bo widząc co robi ta wywłoka nadal bierze ją pod swój dach. Krzyż na drogę. Ja z racji moich 37 urodzin i tego,
Jak trzeba mieć zryty beret by wymagać dziewictwa od kobiety?
Odrzucenie każdej nie-dziewicy to zabranianie młodym kobietom bycia szczęśliwą, zakochaną, korzystania z życia i popełniania błędów.
Co innego szlauf mający 30 bolców w rok, a co innego dziewczyna która po prostu była w kilku związkach ale nie wypaliło.
Jeśli komuś nawet druga opcja przeszkadza to musi to być osoba strasznie zakompleksiona i zawistna oraz pozbawiona emocji, logiki, człowieczeństwa.
Znam prawiczków, którym nie
Odrzucenie każdej nie-dziewicy to zabranianie młodym kobietom bycia szczęśliwą, zakochaną, korzystania z życia i popełniania błędów.
Co innego szlauf mający 30 bolców w rok, a co innego dziewczyna która po prostu była w kilku związkach ale nie wypaliło.
Jeśli komuś nawet druga opcja przeszkadza to musi to być osoba strasznie zakompleksiona i zawistna oraz pozbawiona emocji, logiki, człowieczeństwa.
Znam prawiczków, którym nie
Zdjęcie Ernesta Hemngwaya, nie jest przypadkowe, później dowiecie się dlaczego
Miałam zawołać was drodzy Mircy i Mirabelki.
Chciałam się z wami podzielić przepisem, który można wykonać z dowolnym alkoholem (mi najbardziej odpowiada Gin, wtedy koktajl nazywa się Gin Basil Smash), ale dziś polecam z białym rumem, ponieważ jeden ancymon poprosił o Rum.
Jest to nie tylko dobry i mocny koktajl ale łatwy do przygotowania (mało składników jest potrzebnych)
Specjalnie zwiększam proporcje, ponieważ nikomu nie chce się co chwila biegać i powtarzać od nowa.
a to się zowie: Thai Basil Daiquiri
Jeśli zabraknie wam Bazylii, to wyjdzie wam Daiquiri, na samym końcu będzie bonus w związku z ciekawą historią, dzięki, której możecie zabłysnąć w towarzystwie
Potrzebne składniki:
80 ml białego rumu (ja polecam Angostura Reserva),
40 ml soku z limonki (w ostateczności cytryna)
20 ml syropu cukrowego (na samym końcu napiszę w jakich proporcjach ja go robię)
Garść liści bazylii (świeżej),
Potrzebny sprzęt:
Szejker (może być taki jak używają mirkokosy, ja używam tzw. szejkera bostońskiego (czyli dwa metalowe kubki))
Mudler (taki dynks, jak w moździerz, ale nie tym od granatników)
Sito
Sito szczegółowe (tego nie potrzebujecie)
Sposób przygotowania:
wrzucamy do szejkera bazylię i zgniatamy ją mudlerem (tym dynksem), wrzucamy kości lodu, dodajemy syrop z cukru, sok z limonki rum, następnie wszystko to mocno wstrząsamy, aby bazylia wytrąciła zielony kolor. Przygotowujemy sobie szklankę z lodem (proponuję kruszony)
Odcedzamy za pomocą sitka do szkła, jeśli ktoś się pokusi na ekstrawagancję, można udekorować gotowy koktajl listkiem bazylii i cząstką limonki. Jeśli uznacie koktajl, za zbyt mocną bombę jak na waszą głowę, możecie dodać sok z ananasa lub wodę gazowaną.
I obiecana historia:
Daiquiri było jednym z ulubionych koktajli Hemingwaya, oczywiście nie mam na myśli Taco a Ernesta, ten co czytał "Stary człowiek i morze" Na pewno kojarzy Pana.
Otóż pisarz bardzo go lubił, ale pijał go w mocniejszej wersji, zwanej Papa Double, niestety Hemingway cierpiał na cukrzycę i nasz miłośnik, pasjonata alkoholu nie mógł sączyć swojego ulubionego drineczka z cukrem i tutaj wchodzi mała modyfikacja, ponieważ barman Constantino Ribalagua w trosce o zdrowie i dobre samopoczucie swojego przyjaciela zmienił cukier na likier Maraschino (polecam).
Ernest zwykł mawiać: "piję by ludzie stali się dla mnie bardziej interesującymi".
A teraz przepis na Special Daiquiri (Papa Double):
Składniki:
60 ml jasnego rumu
30 ml soku grejpfrutowego
20 ml soku z limonki
20 ml likieru Maraschino
przepis:
Wszystko do schejkera z lodem, wstrząsamy, przez sitko wlewamy do schłodzonego kieliszka koktajlowego.
A teraz, jak ja robię syrop cukrowy, jedna szklanka cukru (biały lub brązowy, ja preferuję ten drugi), zalewam gorącą wodą i mieszam do rozpuszczenia się cukru, gdy cukier się całkowicie nie rozpuści, dodajcie jeszcze gorącej wody. Pamiętajcie, że to ma być syrop. Taka mikstura zabójcza dla diabetyków może postać kilka dni, schowajcie ją w szczelnie zamkniętej butelce aby móc robić dużo drineczków.
#mirabelkaprzypalajedzenie
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanenJr
Uważasz, że wołający nadużywa MirkoList? Daj znać @IrvinTalvanenJr
! @Lorenzo_von_Matterhorn @Sagitarius @LadyMartini @tukanprise @matixrr @mafiozorek3 @glodnykojot @MMM22 @Andi128 @KwasnyDaniel @1519868 @toster512 @StaryWedrowiec @kaszaneiros @cycu9696 @WhiteRower @WUJEKprzezUzamkniete @bartoszfcb @art212 @Piter128 @iamsled @Walther00 @kulis1111 @Paczek_w_masle @ravenger @khur_the_belley @Marcinowy @Konvaldos @Mack_Lanegan @MrMarley @AFC-D14 @White_power
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanenJr
Uważasz, że wołający nadużywa MirkoList? Daj znać @IrvinTalvanenJr
! @Morenk4 @wankstain @hitherto @marcel_pijak @Niekumaty_ @QuiQui @LadyMartini @Brightsider @kupczyk @tempy123 @Sagitarius @handlarz_jaj @matixrr @Soliiti @kasiagawlowska @Canis_Majoris @kotofsky @CzuapDeBejs @Sanglier1827 @gregory96 @krzyho @Z4J3NC @MarekKillerMirek @polaczka26 @io-7 @vevek00 @3nter @vladek @Ax86 @toniaszek @EvineX @mianowicie_defacto @morrph @Tekila_ @Shoot3r @AleksanderRoz @karol9585 @NickNolte @
Sok jabłkowy plus żubrówka na przykład.( ͡° ͜ʖ ͡°)