Aktywne Wpisy
stanley___ +256
dawid-poselski +18
Też was śmieszy i żenuje to Polskie podejście do aut? Albo mam pecha do znajomych, albo sporo osób ma jakieś kompleksy samochodowe. Kilka sytuacji z mojego życia:
1. Sąsiadowi auto się popsuło i mówi, że będzie nowe kupował. Znam gościa od dawna, ledwo mu na opłaty starcza (emeryt) to myślałem, że jakąś fabie 20 letnią sobie kupi. Kupił sobie jednak 5 letnie Clio. Po chwili gadki, okazało się, że kupił od AAA
1. Sąsiadowi auto się popsuło i mówi, że będzie nowe kupował. Znam gościa od dawna, ledwo mu na opłaty starcza (emeryt) to myślałem, że jakąś fabie 20 letnią sobie kupi. Kupił sobie jednak 5 letnie Clio. Po chwili gadki, okazało się, że kupił od AAA
Hydratacja 60%, składany 3x co 30min, ok. 3,5h stał sobie w temp. pokojowej, potem ok. 8h w lodówce. Nacięcie takie se, ostatnio szukałam żyletek w Auchan i nie znalazłam :(
#bojowkapiekarska #czujedobrzeczlowiek
@kijanka23: rossman - dział z męskim goleniem
@szczesliwa_patelnia: nie robię, od razu daję 500g mąki, 300g wody, 150g zakwasu, 15g soli (+ dodatki jeśli preferujesz, ja tu dałam zmielone siemię lniane), to wszystko mieszam i wtedy składanie, itd. jak w poście
@numer_rachunku_karty: piekarnik - gówniany, bo zawyża temp :/ ale elektryczny generalnie; ten był na blaszce bo rano nieogarnęłam i zapomniałam kamienia wyjąć; termoobieg; do rozgrzanego na 220st (ale jak mówię, u mnie
@kijanka23: Trochę nie rozumiem "składany" Mieszasz 3x co 30min i 3,5h rosnął? Po co usypiać ciasto na 8h w lodówce przed pieczeniem? Jak pieczesz to ile i w jakiej temp? Ostatnio robiłem góra-dół 180*c 35min, 10min ok 210.
@szczesliwa_patelnia:
mniej więcej
takie rady dostałam od siostry która piecze takie chleby już jakiś czas i zauważyłam znaczną poprawę w swoim chlebie, jak trzymałam 4-5h tylko w cieple to miałam problem z odklejeniem od miski i uformowaniem żądanego