Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hiperchimera: wiesz co, ja go kiedyś kupilem w NO i na tyle mi posmakował, że poprosiłem kierowcę z pracy by mi kupił 1kg i niedawno mi przywiózł (w zasadzie to 7kg, bo pół firmy chciało po moim i kumpla zachwalaniu). W Norwegii jedzą to na kanapce z konfiturą i masłem, też wchodzi zajebiście.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gozi86: @Parotia: bardzo prosto w zasadzie. 600g twarogu sernikowego + 200g Brunosta wymieszać na jedną masę najlepiej w robocie, dodać 50g cukru (można nawet ciut więcej). Ja kroilem Brunosta w kostkę i czasem można natrafić na jakieś kawałeczki w masie, ale dla mnie to nawet lepiej. Spod to rozkruszone herbatniki 150g + przemielone przez maszynkę daktyle (ok. 10sztuk). Do tego roztopiona czekolada gorzka i 80g masła. Wysypujemy do formy, ugniatamy