Wpis z mikrobloga

@regal20: Gówno prawda, palma albo kasia chyba są częściowo utwardzone, reszta margaryn do smarowania jest legitna i zdrowsza od masła, ale skład wypada przeczytać, jednak smakowo to się nie umywa.

@paniswiata: pesto polecam na bazie oliwy, najlepiej samemu robić, w #!$%@? przepisów jest, bo kupne z oliwą strasznie drogo wychodzą. Masz kompromis między dobrym smakiem od nasyconych z sera, a dużą ilością jednonienasyconych z oliwy i orzechów.
Pasta z avocado
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@paniswiata: Ja zamiast masła używam serkow do smarowania chleba. Kupuje gotowe albo sama robie. Ostatnio hummus robie i tez mi pasuje do smarowania. Wiem ze niektórzy jeszcze robią jakieś pasty do smarowania chleba z tofu albo czerwonej fasoli. Ja jeszcze nie próbowałam to nie wiem jak ze smakiem. Można też zrobić smalec z fasoli ale tego nie próbowałam to nie wiem jak ze smakiem.