Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Miszcz_Joda: gazowe są ok, ale jednak efektem spalania jest woda, więc podnoszą zanieczyszczenia.
Tam chyba spaliny gdzieś były odprowadzane ale no jednak miałeś ogień w płycie.

Ceramiczne z kolei żeby grzać MUSZĄ dotykać naczynia. Na patelni masz wybrzuszenie to nic nie zrobisz, więc trzeba chyba naczynia z górnej półki z grubymi dnami, żeby trzymały równy kształt.

A indukcja? Nic się nie pali. Naczynie nawet nie musi dotykać płyty żeby grzać.
A
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Miszcz_Joda: no miałeś jakieś spaliny.
Nie mówię, że to duża wada ale jednak wada, bo przy gazowych miałeś wszędzie tłusty osad w kuchni.
Największą wada to właśnie konieczność przylegania.
Może @Felonious_Gru: coś więcej powie czy mam rację