Ej, ja nie mówię że trzeba kupować na Tłusty Czwartek stos pączków od Bliklego po 3zł za sztukę albo od Gesslerowej po 11 ale dalibyście se spokój z tym towarem pączkopodobnym z Biedry i Lidla z ciasta głęboko mrożonego z cukrem pudrem. To już lepsze są te pączki z targu smażone na tłuszczu po te 80-90 groszy bo chociaż przyrządzone jak trzeba z lukrem i skórką pomarańczową. W miarę dobre pączki są też w tradycyjnych hipermarketach jak Auchan czy E.Leclerc, bo też robione tradycyjnie na tłuszczu i lukrem a też po około 60-70 groszy za sztukę. Wiadomo że najlepsze cukierniane albo domowe, ale już lepiej zapłacić te kilka groszy więcej i zjeść prawdziwego tradycyjnego.
@Poldek0000: Dla mnie te dyskontowe pączki są okropne - jakkolwiek lubię niektóre chleby czy bułki z ciasta głęboko mrożonego, tak pączki akurat są najgorsze.
@MarianoaItaliano: jak by i dali test 'w ciemno' to bym nie poznał który jest który ;-) ale największe rozczarowanie to były pączki z cukierni Lukullus(?) - 5zł sztuka a smakowały jak te Auchan, i w dodatku dżemor był niedobry ;-/
#paczki #tlustyczwartek #biedronka #lidl
ale największe rozczarowanie to były pączki z cukierni Lukullus(?) - 5zł sztuka a smakowały jak te Auchan, i w dodatku dżemor był niedobry ;-/