Aktywne Wpisy
plusem-wyklety +148
Wczoraj chciałem zamarynować mięso. Po otwarciu smród. Obślizgłe. Przebarwienia, których zdjęcie nie oddaje. Innymi słowy. #biedronka sprzedaje popsute mięso z ważnym terminem do spożycia. Druga paczka to samo. I to nie pierwszy raz kiedy mięso w biedrze kupiłem popsute mimo nie przekroczenia terminu do spożycia. I nie piszę tego pod kątem kalafiorów i urywania liści. W tym dyskoncie to norma. Przebarwienia na surowych mięsach. Napuchnięte już paczki gazami (zalecam zwracać na to
troglodyta_erudyta +332
Polacy są tak agresywni a to dlatego że nie ma słońca
Nieomal przez siedem miesięcy w roku a lato nie jest gorące
Tylko zimno i pada zimno i pada na to miejsce w środku Europy
Nieomal przez siedem miesięcy w roku a lato nie jest gorące
Tylko zimno i pada zimno i pada na to miejsce w środku Europy
Składniki:
-100g białek jaj
-1 żółtko
-30g mąki pszennej
-10g budyniu czekoladowego
-5g kakao
-10g erytrytolu
-20ml wody gazowanej
-skyr waniliowy
-sos zero lub kakao z erytrytolem zalane odrobiną wrzątku
Przygotowanie:
Białka ze szczyptą soli ubijamy na pianę, dodajemy żółtko i delikatnie mieszamy. W drugim naczyniu łączymy budyń, mąkę, erytrytol i kakao. Do masy białkowej dodajemy wymieszane suche składniki i delikatnie łączymy. Jak mamy już wszystko połączone to dolewamy wodę (20ml) i mieszamy. Patelnie smarujemy olejem i rozgrzewamy na dużym ogniu. Zmniejszamy ogień wykładamy masę i przykrywamy(6-7min), obracamy na drugą stronę omlet i jeszcze 2-3min bez przykrycia. Wykładamy na talerz, dodajemy skyr, sos.
#redukcja #odchudzanie #zagrubo2021 #gotujzluasem #mirkokoksy #chudnijzwykopem
@Luasek: co Wy z tym etyrolem, o co w nim chodzi? Czesto to widze w przpeisach i czemu etyrol a nie cukier czy cos tam
Komentarz usunięty przez autora