Wpis z mikrobloga

Siemka,
wczoraj chciałem zrobić picke neopolitanską ale wyszedł mi jak zawsze podpłomyk z serem. Ciasto było sztywne i twarde i było nie puszyste. Wyrastało na spokojnie ponad dobę. Nie wiem czy to jest wina ciasta czy mojej techniki. Nie mam kamienia szamotowego nie mówiac już o piecyku 500° więc robię wszystko w piekarniku. Jakieś tipy jak zrobić picke neopolitanską be domu z piekarnikiem? Pod spodem przepis z którego korzystałem.

Przepis
1kg mąki (dałem 480 bo taką miałem ;-;)
Pół łyżeczki soli
1g drożdży
750 ml wody

Sposób przygotowania:
Na patelni przez jakieś 3 minuty aż się zrobią czarne kropki na spodzie.
Następnie do piekarnika przy samej grzałce na najwyższej temperaturze póki brzegi nie będę zarumienione

#pieczzwykopem
#gotujzwykopem
#pizza
#bojowkapiekarska
  • 15