Aktywne Wpisy
Smarek37 +342
#remontujzwykopem #stolarstwo
Miraski zmontowałem znajomemu takie stare mebelki z odzysku. Ktoś wymieniał i miało iść na śmietnik a dostało drugie życie. Wiadomo nie jest to kuchnia jak z katalogu, ale po małych przeróbkach typu nowe cokoły, kilka wstawek i zrobieniu ściany z tej samej płyty mdf wyszedł całkiem sympatyczny efekt. Wiadomo, nie ma zgrania góry z dołem i szafka narożna przy zlewozmywaku też nie jest szafką narożną tylko taką przeróbką. Blat też
Miraski zmontowałem znajomemu takie stare mebelki z odzysku. Ktoś wymieniał i miało iść na śmietnik a dostało drugie życie. Wiadomo nie jest to kuchnia jak z katalogu, ale po małych przeróbkach typu nowe cokoły, kilka wstawek i zrobieniu ściany z tej samej płyty mdf wyszedł całkiem sympatyczny efekt. Wiadomo, nie ma zgrania góry z dołem i szafka narożna przy zlewozmywaku też nie jest szafką narożną tylko taką przeróbką. Blat też
qeti +82
#dieta #odchudzanie #mikrokoksy
@Catmmando: Właśnie tak liczyłem kalorie i nie jadłem jakoś strasznie dużo bo tak do 2k kalorii wychodziło. Problem mam z tym żeby jeść różnorodnie czy regularnie w mniejszych ilościach bo nie potrafię się powstrzymać przed nałożeniem sobie całego talerza
Też tak mam, że jak zostawię sobie patelnię/gar/naczynie żaroodporne z obiadem na dwa dni, to kończy się tym, że podjadam z niego tyle, że finalnie zostaje puste.
Obiad podzielony na tyle kalorii ile masz zaplanowane zjeść i odgrzewasz sobie tylko tą jedną porcję sporo ułatwia.
A słodycze i przekąski - nie kumuluj, jak najdzie chęć to wyjdź z domu i
@Atencjuszhehe: takie uczucie może być też kwestią tego co się je, generalnie na odchudzaniu zaleca się spożywanie posiłków, które poza białkami i tłuszczami zawierają węglowodany ale te, które są przyswajane długo więc np. pieczywa pełnoziarniste i ciemne, ryże pełnoziarniste/basmati, pełnoziarniste makarony, ogólnie produkty o niskim indeksie glikemicznym i do tego bogate w błonnik
dzięki temu po jedzeniu na długo pozostajemy syci, szczególnie jak w posiłek