Aktywne Wpisy
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Rozejść się?
- Tak 60.8% (621)
- Nie 7.6% (78)
- Zrobić bachora 17.6% (180)
- Zrobić bachora później i przetrwać gadanie 14.0% (143)
Teuvo +404
#wykop przywróćcie plusujących na wierzch na wersji webowej tak jak było wcześniej, biauek kogoś ty zatrudnił, cholerne gamonie to się w głowie nie mieści co wy robicie z tym portalem (╯°□°)╯︵ ┻━┻
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (jeśli lubisz to udekoruj zupę na samym końcu) (nienawidzę pietruszki)
200 g cebuli, przekrojonej na pół i rozdrobnionej
1 - 2 ząbki czosnku (w zależności od wielkości ząbków i preferencji)
30 g masła, pokrojonego na kawałki (zamiast #oliwa do duszenia #cebula i #czosnek)
600 g pieczarek, pokrojonych w 3-4 mm plastry
40 g białego wina, wytrawnego (jeśli masz w #dom to dodaj, jeśli nie masz i uważasz, że warto kupić #butelka #wino dla 40g do #zupa , to tak zrób. Ja tak nie zrobiłem, bo później bym wszystko wypił sam i się #!$%@?ł, że wino nie klepie i przecież mogłem zamiast tego kupić jakiś 6-pak #piwo
40 g koncentratu pomidorowego
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego (ja dałem #kucharz z #choroszcz czyli Warzywko)
lub kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
20 g musztardy Dijon
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
10 g skrobi kukurydzianej (nie mogłem dostać to dałem ziemniaczaną)
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
#smacznego #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #gotujzwykopem #gotowanie #gotowanietomojapasja #bulkaboners
@NotYetDefined: Spróbuj kiedyś na tarce zetrzeć, na tej części do robienia talarków, dużo szybciej jest niż kroić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@taopiepie: wołowinę zrobiłem na drugie zaraz wstawię ( ͡º ͜ʖ͡º)