Wpis z mikrobloga

Nie jestem kawoszem, kawa z kawiarni od zwykłej zalewajki smakuje dla mnie po prostu inaczej. Do tej pory robię kawę poprzez mielenie w zwykłym tanim młynku (z nożami) i zalewaniu tego wodą. Ale wkurzają mnie fusy.

Jakie są tanie i szybkie sposoby na zaparzenie kawy, tak aby nie trzeba było wykonywać przy okazji godzinnych rytuałów, tylko po prostu wywalić fusy do kosza i resztę do zmywarki?
Kawiarka? Czy jest może coś jeszcze innego?
#kawa
  • 14
  • Odpowiedz
@wywu: French press jest ok jeśli nie potrzebujesz dużej klarowności, a jedynie brak fusów. W innym wypadku szedłbym w Aeropress, ale tu pasowałby młynek fajniejszy przy okazji.
  • Odpowiedz
nie ma u mnie nigdy śladów fusów z kawiarki hmm


@adhsklusljhagxnki: ja mam dosyć mocno mieloną kawę i trochę mi się drobnych pyłków przedostawało, też mnie dziwi, że nic Ci się do kawy nie przedostaje. Nawet drobnego pyłku na spodzie filiżanki nie masz po wypiciu?
  • Odpowiedz