Aktywne Wpisy
Tomahawkkk +1
Mirki, szukam jakiegoś biedawozu w gazie.
Na razie znalazłem dwa modele, które mnie interesują, tj. Opel Insignia i Hyundai ix35.
Nie wpakuje się w jakieś bagno przy tych modelach? Ewentualnie macie jakieś inne auto do polecenia?
Główne wymagania to niezawodność i LPG bo lubimy z żoną dużo podróżować. Cena do 45k zł.
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insignia-lpg-android-oryginal-podrzewane-fotele-i-kiero-alu-18-zadbana-ID6FhYPA.html
https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-ix35-pierwszy-wlasciciel-ID6FjGW1.html
#motoryzacja #samochody
Na razie znalazłem dwa modele, które mnie interesują, tj. Opel Insignia i Hyundai ix35.
Nie wpakuje się w jakieś bagno przy tych modelach? Ewentualnie macie jakieś inne auto do polecenia?
Główne wymagania to niezawodność i LPG bo lubimy z żoną dużo podróżować. Cena do 45k zł.
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insignia-lpg-android-oryginal-podrzewane-fotele-i-kiero-alu-18-zadbana-ID6FhYPA.html
https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-ix35-pierwszy-wlasciciel-ID6FjGW1.html
#motoryzacja #samochody
Goronco +56
#pizza #bojowkapiekarska #gotujzwykopem
Przepis na ciasto (wychodzą 2 pizze około 30cm):
350g mąki (najlepiej 00, ale u mnie była tylko torowa w domu)
200g wody
1 łyżeczka płaska drożdży suszonych
10g soli
Standardowo drożdże rozpuszczam w ciepłej wodzie, dodaję mąkę i sól. Wyrabiam ręcznie, bo trzeba sobie zapracować na dobrą pizzę. Odstawiam na godzinę a potem dzielę na dwie kulki i wstawiam
Ale mi też wychodziła w starym piecu który miał max 250 stopni. Trzeba po prostu dłużej piec
A zapomniałem dodać w przepisie, że trzeba blachę dać jak najbliżej górnej grzałki. Wtedy wszystko ładnie się upiecze.
Normalnie biorę świeże drożdże - tak 1-2g na 2x większą ilość mąki i fermentuję przez 2 dni w lodówce. A polecam jeszcze, jak ktoś się w to bawi, dodać zakwas oprócz drożdży. Wtedy ciasto jest sztos!