Leci w telewizji powtórka pierwszego sezonu "Top Chefa" i akurat w nim występował Ogiński i co chłop odstawał od reszty to ja nawet nie wiem. W każdej prawie konkurencji podpytywał innych co mają zrobić, bo nie miał pomysłu, nagadywanie na innych na setkach, w każdym możliwym daniu pójście na łatwizne i wciskanie wszędzie kurczaka. I tak w sumie długo wytrwał.
Tak w ogóle to, szkoda że wygrał normicki Master Chef bo elegancki był to program. Konkretny Amaro, Wachowicz zawsze w formie, rozbrajający Kudłaty (zajebiste riposty i dobry image) no i co najważniejsze poziom uczestników wysoki. Oby wrócił kiedyś, Hell's Kitchen wraca to i topowy szef też mam nadzieję wróci (z szefami kuchni, a nie pseudogwiazdami ma się rozumieć) #polskiyoutube #gotujzwykopem #kochamgotowac #telewizja #topchef
@pawelososo: Pierwszy i ostatni sezon który obejrzałem - akurat w któreś wakacje leciały powtórki na TV6 w godzinach okołowieczornych a na działce nie miałem zbyt wielu kanałów. ( ͡°͜ʖ͡°)
@bareron: A ja lubię typa. Te 10 lat temu uczyłem się gotować z jego filmów. Potem przeszedłem na inne kanały na YT, ale zarówno on jak i ja robimy postępy. Nie rozumiem dlaczego ludzie się go czepiają. Moim zdaniem to całkiem dobry kanał dla początkujących.
@paramyksowiroza: Bo był chamski i wszystko wiedzący. Nie było czuć w nim żadnej pokory czy pasji do gotowania. Nie uczył się na błędach, wolał robić "fejm" na YT i został na tym samym poziomie przez 10 lat.
@Vixay: To obejrzyj jego filmy sprzed 10 lat, potem obecne i pomyśl, czy naprawdę jest na tym samym poziomie. Moim zdaniem jedno bardzo odbiega od drugiego. Top chefa nigdy nie oglądałem, więc oceniam go przez pryzmat jego twórczości na YT. I moim zdaniem początkujący mogą się od niego sporo nauczyć.
bo wredy nikt z pl na yt nie gotowal i zyskal popularnosc
@MistrzPateIni: I właśnie dlatego to było wartościowe. Cenię go bardziej od Strzelczyka, bo Strzelczyk to chyba rzuca rzutkami do tarczy, gdy ma wybrać zestaw przypraw do dania. Może u mnie to kwestia sentymentu, ale zaproponuj jakiś inny (lepszy) polski kanał dla amatorów. Jest Nomart, jest Kwasior, jest Pascal, jest UMAMI, jest Makłowicz, ale co poza tym?
@paramyksowiroza: Co innego zdobyć kilkanaście gwiazdek Michelin i zostać na tym samym poziomie przez 10 lat, a co innego być Ogińskim i nic nie osiągnąć w dalszym ciągu XD Mega postęp wykonał z poziomu podstawowego do średniego, może to fakt. Ale zapomnij o Hells Kitchen i Master Chef gdzie wywalą go przy pierwszym odcinku.
Zobacz sobie te pierwsze 10 sezonów Hells Kitchen USA, zobacz sobie postęp osób które nigdy nie gotowały
@Vixay: Nie zrozumieliśmy się. Ja nie mówię, że Ogiński jest kulinarnym geniuszem. Obecnie nawet go nie oglądam, bo bazuję na zupełnie innych autorytetach. Mówię o tym, że jego filmy mogą być dobrym wstępem do gotowania dla nowicjuszy (nawet jeśli to poziom średni). To nie ma nic wspólnego z wyższym poziomem gotowania.
@MistrzPateIni: To nie jest tak że się z Tobą nie zgadzam, bo w większości aspektów masz rację. Ale złap pewną perspektywę: przykładowo jesteś 19-latkiem, który wyprowadza się do jakiegoś miasta na studia. Nigdy za bardzo nie gotowałeś, o gotowaniu nie wiesz nic. Słabo znasz języki, więc nie kumasz co gada Ramsay, czy inny Oliver. Trzymasz się tego co polskie.
No i co zrobisz, jeśli chcesz się uczyć gotować? Wchodzisz na YT
uwierz mi to jak zaczniesz ma najwieksze znaczenie, bo to wyrobi u ciebie nawyki jak raz nauczyczysz sie robic na odpierodl to ci zostanie na zawsze
@MistrzPateIni: No właśnie nie jestem pewien czy u każdego jest tak samo. Jeśli gotujesz tylko po to żeby żyć, to te początkowe nawyki wchodzą w krew. Ale jeśli gotujesz i to staje się Twoim hobby, to mam wrażenie, że jesteś w stanie olać te początkowe
@PanG: Polsat Cafe, ale o 13:30 więc muszę sobie nagrywać bo nie ma mnie w domu o tej porze i potem z odtworzenia jadę. Na Ipli/Polsat Go nie można już obejrzeć niestety.
Największym błędem Polski było wspieranie Ukrainy w tej wojnie. Putin się na nas #!$%@?ł choć wcześniej nigdy Polsce nie groził. No i Ukraina też ma w dupie Polskę i 0 wdzięczności xD no i na #!$%@? nam to było? #ukraina
Tak w ogóle to, szkoda że wygrał normicki Master Chef bo elegancki był to program. Konkretny Amaro, Wachowicz zawsze w formie, rozbrajający Kudłaty (zajebiste riposty i dobry image) no i co najważniejsze poziom uczestników wysoki. Oby wrócił kiedyś, Hell's Kitchen wraca to i topowy szef też mam nadzieję wróci (z szefami kuchni, a nie pseudogwiazdami ma się rozumieć) #polskiyoutube #gotujzwykopem #kochamgotowac #telewizja #topchef
Komentarz usunięty przez moderatora
Potem przeszedłem na inne kanały na YT, ale zarówno on jak i ja robimy postępy.
Nie rozumiem dlaczego ludzie się go czepiają.
Moim zdaniem to całkiem dobry kanał dla początkujących.
Moim zdaniem jedno bardzo odbiega od drugiego.
Top chefa nigdy nie oglądałem, więc oceniam go przez pryzmat jego twórczości na YT. I moim zdaniem początkujący mogą się od niego sporo nauczyć.
Komentarz usunięty przez moderatora
@MistrzPateIni: I właśnie dlatego to było wartościowe. Cenię go bardziej od Strzelczyka, bo Strzelczyk to chyba rzuca rzutkami do tarczy, gdy ma wybrać zestaw przypraw do dania.
Może u mnie to kwestia sentymentu, ale zaproponuj jakiś inny (lepszy) polski kanał dla amatorów.
Jest Nomart, jest Kwasior, jest Pascal, jest UMAMI, jest Makłowicz, ale co poza tym?
Zobacz sobie te pierwsze 10 sezonów Hells Kitchen USA, zobacz sobie postęp osób które nigdy nie gotowały
Ja nie mówię, że Ogiński jest kulinarnym geniuszem.
Obecnie nawet go nie oglądam, bo bazuję na zupełnie innych autorytetach.
Mówię o tym, że jego filmy mogą być dobrym wstępem do gotowania dla nowicjuszy (nawet jeśli to poziom średni).
To nie ma nic wspólnego z wyższym poziomem gotowania.
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale złap pewną perspektywę: przykładowo jesteś 19-latkiem, który wyprowadza się do jakiegoś miasta na studia.
Nigdy za bardzo nie gotowałeś, o gotowaniu nie wiesz nic. Słabo znasz języki, więc nie kumasz co gada Ramsay, czy inny Oliver. Trzymasz się tego co polskie.
No i co zrobisz, jeśli chcesz się uczyć gotować? Wchodzisz na YT
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@MistrzPateIni: No właśnie nie jestem pewien czy u każdego jest tak samo.
Jeśli gotujesz tylko po to żeby żyć, to te początkowe nawyki wchodzą w krew.
Ale jeśli gotujesz i to staje się Twoim hobby, to mam wrażenie, że jesteś w stanie olać te początkowe