Wpis z mikrobloga

macie jakies protipy na przechowywanie awokado? kupuje paki po 6 bo ma to najwiecej ekonomicznego sensu i pierwszego dnia jest za twarde, drugiego ok a od trzeciego juz czernieje w srodku, nie zjem 6 w jeden dzien wiec jak to najlepiej ogarnac? mrozic? (obrane czy nie obrane) ?
  • 6
  • Odpowiedz
@thuia: Z chemicznego punktu widzenia to problem leży w ekspozycji na tlen z atmosfery. Ponoć cytryna pomoże na zmianę barwy. Natomiast 1. myśl jaka mi przyszła to ostreczować i wsadzićdo lodówy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@thuia: kupuj twarde to wtedy kilka dni im zajmie żeby dojrzeć, jak się zrobią miękkie trzymaj w lodówce. Zwroc uwagę żeby w miejscu w którym wyrasta była ta zdrewniała część i blokowała dostęp tlenu do miąższu
  • Odpowiedz