@nagly_atak_faszyzmu ja daję tak. Czosnek zwykły z 2-3 ząbki, trochę granulowanego, trochę papryki czerwonej, jak lubisz możesz dać trochę ziół prowansalskich lub oregano, szczypta soli, trochę cukru , trochę pieprzu też wrzucę . Musisz wyczuć twój smak... Aaaa i po zrobieniu daj go do lodówki niech się przegryzie
@nagly_atak_faszyzmu: ja niezmiennie od lat robię tak: ogórek zielony starty na grubych oczkach razem ze skórką do miseczki, dodajesz soli, czekasz, odsączasz. Dodajesz dużo czosnku przeciśniętego przez praskę i gęsty jogurt typu greckiego, szczypta soli. Tam nic więcej nie potrzeba i jest sztos. Oczywiście nie jest aksamitny jak ze sklepu, tylko jak tzatziki, ale pasuje do wszystkiego. Polecam :)
@nagly_atak_faszyzmu: ja niezmiennie od lat robię tak: ogórek zielony starty na grubych oczkach razem ze skórką do miseczki, dodajesz soli, czekasz, odsączasz. Dodajesz dużo czosnku przeciśniętego przez praskę i gęsty jogurt typu greckiego, szczypta soli. Tam nic więcej nie potrzeba i jest sztos. Oczywiście nie jest aksamitny jak ze sklepu, tylko jak tzatziki, ale pasuje do wszystkiego. Polecam :)
@ollie: Gratuluję, właśnie wymyśliłeś Tzatziki ( ͡°͜ʖ͡
#gotowanie #gotujzwykopem
I kochacie to uczucie
Gdy na mej twarzy widać
Litość i współczucie
Trochi cukru i co jeszcze? ( ̄෴ ̄)
Jakie przyprawy Panie kolego? ʕ•ᴥ•ʔ
@ollie: Gratuluję, właśnie wymyśliłeś Tzatziki ( ͡° ͜ʖ ͡