Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +5
czy ja kiedyś #!$%@? zasnę
cały dzień mi się oczy zamykały
#!$%@?
cały dzień mi się oczy zamykały
#!$%@?
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait #korposwiat #pracbaza #it #ai #chatgpt #sztucznainteligencja
Hahaha co za gość, kto to jest ten cały CEO Nvidia? Skąd oni go wzieli? Chłop chyba nigdy żadnego
Jensen Huang, CEO of Nvidia, argues that we should stop saying kids should learn to code.
He argues the rise of AI means we can replace programming languages with human language prompts thus enabling everyone to be a programmer.
AI will kill coding.
Hahaha co za gość, kto to jest ten cały CEO Nvidia? Skąd oni go wzieli? Chłop chyba nigdy żadnego
#bojowkapiekarska
8 stopni? Gdzie ty to trzymasz, w lodówce? Robisz na drożdżach czy na zakwasie?
@janekplaskacz zakwas, tak w lodówce
I ten tym z yt mówił, żeby tam trzymać ciasto? W lodówce trzyma się zakwas właśnie po to, żeby nie pracował. Ciasto rośnie w temperaturze pokojowej albo najlepiej trochę wyższej (obok kaloryfera albo piekarnika). Opisanej procedury fermentowania nie stosuję, bo nie mam warunków, po prostu ciasto rośnie w ciepłym miejscu.
Poniżej zamieszczam instrukcję. Autor przykłada dużą wagę do słownictwa więc tłumaczę na polski. Zaczyn to nasz przygotowany lub otrzymany tzw.
Spodziewam się że już dużo nie zrobisz z tym bochenkiem, ale ja bym próbował go ocieplić w temperaturze pokojowej i zostawić na 2-3h a potem upiec i zobaczył jak będzie wyglądał po pieczeniu, chcoiaż raczej spisany na straty.
Podziel się przepisem, ale może za mało zakwasu na temperaturę otoczenia którą masz? albo nieaktywny
@walkon23 moj najlepszy chleb jak do tej pory( ͡° ͜ʖ ͡°)