Wpis z mikrobloga

Kupiłem sobie kamień do pizzy z lidla ( ͡º ͜ʖ͡º) I powiem wam tak szczerze że różnicy nie widzę. No może na plus to że mogę łatwo wrzucać kilka pizz jedna po drugiej a na minus to że godzinę rozgrzewam piekarnik.

Tak jak wcześniej pizza potrzebowała 10min w 250 stopniach by chrupała i nie było zakalca, tak jest nadal. Chyba że coś źle robię. Albo ten kamień jest do dupy. ¯\(ツ)/¯

#pizza #gotujzwykopem #bojowkapiekarska
  • 24
  • Odpowiedz
@Maldonado: xdddd
robię pizkę od 20 lat i jednak zwykły piecyk dający 400 stopni robią mega robotę w porównaniu do zwykłego piekarnika max'em do 250 stopni, nawet jak się tam #!$%@? kamień i nagrzewa przez godzinę.pod grzałką
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Aguirre_gniew_brzozy: @klepie-biede @Wojciech_Skupien

Zrobiłem tak jak polecaliście, w sensie połączyłem to wszystko. Dałem kamień wyżej i włączyłem grilla. Pizza wyszła sporo lepsza, ser był płynny spód przypieczony, cała operacja trwała jakieś 5min.

Z tym że uważam że to i tak jest jedna cholera czy ja będę tą pizze robił 5 min czy 10, w sumie to nawet wole dłużej ją trzymać bo mam pewność że nie będzie zakalca. Być może to
  • Odpowiedz