Wpis z mikrobloga

@Kravchenko: zależy, jak leży. Jednym jest łatwiej, jak mają wszystko wyliczone, ale nie jest to konieczność. Można też liczyć "klasycznie", czyli własnie makro z głównych źródeł, tj. właśnie z chudego mięsa tylko białko, z kaszy tylko węgle itp. Jeśli kalorie się zgadzają i trzymasz się założeń, to rób jak Ci wygodnie.
@Kravchenko: Wliczaj ze wszystkiego, pytając o takie rzeczy można bezpiecznie założyć, że nigdy nie będziesz na etapie, kiedy profil aminokwasowy będzie miał jakieś wymierne znaczenie. Trzymaj te 1,5-2g białka / kg masy ciała (wliczając w to wszystko co jesz) i będzie dobrze. Nie ma sensu się nad tym rozdrabniać.
@Kravchenko: Z tego co kojarzę to jakieś 50%
zapotrzebowania na białko powinno pochodzić z pełnowartościowych źródeł, a reszta to już ci wpadnie z reszty produktów. Jak masz zawsze jakieś, mięso,jaja, wpc czy twarogi w diecie i się trzymasz tego przedziału 1.5-2 g białka/kg masy ciała to będzie git. Oczywiście można i więcej białka spożywać