Aktywne Wpisy
dzkeson +135
Ci ludzie są autorami dzisiejszego upokorzenia. W imieniu portalu wykop dziękujemy za ten wspaniały wybór. Liczymy na powtórkę za rok :)
#eurowizja
#eurowizja
Desire22 +9
Jak wyszła na wierzch afera pieluchowa to oczywiście nie powiedziała na skrótach o co chodzi, przy czym jakby olgerdano mnie od k*rew wyzywał, to też bym tak zrobił, ale bez wspominki o czym była ta afera, to podpadła już u społeczności w lateksiarstwo. Obecnie nie wrzuca nic nowego na kanał, bo pewnie tak jak sum wąsaty musi odpocząć od tego wszystkiego w jakiś sposób. Ciekawe, czy odpowie się za którąś ze stron
Jeszcze kilka dni temu zakwas był w miarę normalny, bąbelkował oraz ładnie pachniał. Odlałem sporą porcje do chleba (który wyszedł), dokarmiłem i wsadziłem do lodówki.
Otwieram po trzech dniach, w środku bąbelki, zapachu brak za to smak wręcz ostro octowy, dosłownie sam kwas.
I kurde ja już nie wiem co robię źle. Póki dokarmiam codziennie to wszystko jest dobrze, ale jak tylko schowam do lodówki to albo skwaśnieje albo spleśnieje, raz mi nawet wybuchł...
#bojowkapiekarska #chleb
A z jakiej mąki robisz?
Ja dodaję tylko żytnią 2000 i jest git. Może odwróć proporcje. Dawaj razową, a trochę 720 i dokarmiaj dwa razy tygodniowo.
Pisząc gorzki masz na myśli jaki? Bo on teraz po dokarmieniu smakuje jak mąka z nutą takiego kwasu.
Surowa mąka ma wątpliwe walory smakowe, więc to może być mylące, ale jeśli zakwas był kwaśny, to raczej nic mu nie jest - bakterie gnilne nie
@koraki Dodaje 100g wody butelkowanej i jakieś 60g mąki. Wczoraj wieczorem wyciągnąłem z lodówki, nakarmiłem i zostawiłem na noc w kuchni, rano dodałem zakwasu do ciasta, trochę odlałem do zlewu, dokarmiłem i schowałem do lodówki.
@K-S-: Mój zepsuty też pięknie bąbelkował. Ale ewidentnie śmierdział. Zapachy drożdżowy albo octowy czy wręcz lekko acetonowy są OK, ma nie być czuć zgnilizny - a to być raczej rozpoznał, bo to wybitnie nieprzyjemny smrodek.