Kelnerka to nie tylko biust i uśmiech
Klient awanturuje się o wszystko: o brakującą kostkę lodu, o zły kąt padania słońca i przypalonego kotleta, choć tego ostatniego popsuł kucharz. To naprawdę ciężka praca...
kliczo z- #
- #
- #
- #
- #
- 84
Klient awanturuje się o wszystko: o brakującą kostkę lodu, o zły kąt padania słońca i przypalonego kotleta, choć tego ostatniego popsuł kucharz. To naprawdę ciężka praca...
kliczo z
Komentarze (84)
najlepsze
Identyczny artykuł mozna napisać o wszystkim - moja dziewczyna mogłaby wysmażyć identyczny artykuł na temat pracy w sklepie kosmetycznym.
Chcecie poczytać moje wynurzenia na temat pracy w wypozyczalni video (zyliard razy dziennie "co pan poleci").
A może chcecie posłuchać, jak świetnie się pracuje przy 15 stopniowym mrozie w porcie na nabrzeżu przez 26 godzin bez przerwy,
Wiesz, to ja mam interes w kawiarni,
Tak się składa że przez wakacje moja koleżanka pracowała jako kelnerka...
Godzina- dwie wcześniej? Bzdura! Przychodzi się 15min wcześniej żeby się przebrać i to wszystko... Bardzo często kelnerki stoją/ siedzą ze szklanką napoju (który zresztą mają za darmo). Żadnych chamskich akcji też nie widziałem a muszę powiedzieć że trochę tam u niej przesiedziałem..
No i
To chyba pytanie retoryczne? A jak byś pracował(a) w sklepie z ciuchami, a klient który przyjdzie byłby opryskliwy i nieuprzejmy, to rozumiem, że byś go po prostu wyprosiła(a) za drzwi? Ciekawy tok myślenia. Zapamiętaj jedno - przy pracy z klientem, to niestety właśnie on ma zawsze rację. Choćby nie wiem jaki był zły - to dzięki niemu masz swoją pensję i dla niego obsługa powinna być zawsze uśmiechnięta (bo obsługa
Ta Pani zna sie na savoir-vivre ???
Jeśli zakończyliśmy jedzenie, sztućce układamy równolegle do siebie tak, aby tworzyły godzinę 16:20.
Jeśli przerwaliśmy jedzenie na chwilę, krzyżujemy nóż i widelec na środku talerza.
Jeśli zakończyliśmy jedzenie, a sztućce leżą skrzyżowane na talerzu (tak, jak w pierwszym przypadku) oznacza to, że jesteśmy
1. Sztućce ułożone na godz. 7 i 5 oznaczają, że zrobiliśmy sobie przerwę w jedzeniu, ale wrócimy jeszcze do dania.
2. Skrzyżowanie noża z widelcem na pustym talerzu na godz. 8 i 4 oznacza, że prosimy o dokładkę.
3. Sztućce ułożone równolegle na godz.5 oznaczają koniec posiłku.
1. kelnerzy
2. podawacze
to o tych drugich jest ten artykuł, zdaje mi się
Bez przesady, klient też może mieć zły dzień. Do restauracji często wpadają osoby z podobną sytuacją jak kelner - wchodze, zjem w 15 minut i lece na następny termin. Ja też się śpieszę, ja też mam swoje problemy. To nie zwalnia od podstawowego proszę/dziękuję, ale niech obsługa nie oczekuje, że każdy klient musi wejść i wyjść z uśmiechem na twarzy.
Najlepiej było by wstać o 10, napić się kawy, oglądnąć powtórkę Klanu, ubrać się, umyć i iśćna godzinkę - dwie do małowymagającej pracy, za którą dostalibyśmy kokosy.
Ja wiem, że można