Lista producentów którzy nieświadomie nabyli sól wypadową jako sól spożywczą
Lista 646 przedsiębiorców u których inspektorzy sanitarni stwierdzili posiadanie lub nabycie soli o przeznaczeniu przemysłowym, tzw. soli wypadowej.
Goral_nizinny z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 136
Komentarze (136)
najlepsze
Nie ulega wątpliwością, że część firm z tej listy nabywała chemiczną sól świadomie, jednak na obecną chwilę nie ma sposobu oddzielić ich od nieświadomych nabywców. Zresztą pewnie nigdy
@Andrew1706:
nieistotny szczegół, stosy już płoną...
1. Cała polska jadła tę sól. Skandal!
2. Sanepid nie działał w interesie społeczeństwa które go utrzymuje.
I na koniec:
Zeby nawet sól trzeba było podrabiać? Ile jeszcze fiskalizmu?
Jakby ktoś pytał - producent ketchupu Włocławek, którym wszyscy się zachwycamy. Smacznego.
Oczywiście nie obwiniam firmy Agros-Nova, jeśli nie wiedziała co jest w workach (ale chyba jakąś podstawową kontrolę jakości przyjmowanych produktów
Za takie coś powinna być kara śmierci.
Z tego co pamietam to w Chinach przedsiebiorcy, ktorzy wprowadzili w obieg trującą żywność dla niemowląt dostali karę śmierci.
Restauracje m.in. w Warszawie, Łodzi, Białymstoku i Głogowie.
Gimnazjum nr 1 w Twardogórze?
:)
http://wyborcza.pl/1,75478,11281259,Prokuratura_od_lat_wiedziala_o_brudnej_soli.html
http://uwaga.tvn.pl/56021,news,,sanepid_wiedzial_o_podejrzeniach,reportaz.html
Poza tym to jest tylko lista Sanepidu. A kiedy doczekamy się listy z GIW, z zakładami mięsnymi?
mojej nie ma bo nie ta branża ale piekarnia w której się zaopatruje też jest .........
"Wspomniana lista nie obejmuje jednak producentów m.in. wyrobów mięsnych, mleczarskich i przetwórstwa rybnego, których kontrola leży w kompetencji Głównego Inspektoratu Weterynarii. "
Mnie najbardziej interesuje czy w to nie były zamieszane takie firmy jak: Sokołów, Krakus, Morliny.
Czyli artykuł jest gdybaniem co mogło w niej być, a nie co było.
ot ma gość talent do medialnej manipulacji, bo nie chodzi tutaj o brak czytania ze zrozumieniem. Plusy za to zbiera ale jak się mu wytyka błędy to nie raczy odpisać :)
Są to m.in. dostawcy drożdżówek do szkół, od podstawowych po szkoły średnie.
Jest coś takiego jak 'kontrola jakości' i jeśli byłaby przeprowadzona jak należy, to produktów skażonych NIGDY by nie wypuszczono na rynek.
j!$!ni oszuści.
Ale, żebym miał pewność zanim coś zrobię, właściciel musiał wiedzieć o tym?
Ale nie pociesza mnie to zbytnio, że nie wiedzieli o tym, bo wszystkie piekarnie w mojej okolicy używały takiej soli...
http://wsse-poznan.pl/wp-content/uploads/2012/04/Pismo.pdf