Śmieciowe jedzenie - czyim kosztem?
Zakład w Bydgoszczy, przetwarza łososie. Produkt końcowy taniego łososia to 12 % zachowanej wody w rybie, tak więc tanio nie znaczy dobrze. Oczywiście polecam obejrzeć cały film.
cozadzien z- #
- #
- #
- #
- #
- 135
Zakład w Bydgoszczy, przetwarza łososie. Produkt końcowy taniego łososia to 12 % zachowanej wody w rybie, tak więc tanio nie znaczy dobrze. Oczywiście polecam obejrzeć cały film.
cozadzien z
Komentarze (135)
najlepsze
Polacy murzynami Europy
no chyba że firmę chciałby założyć Polak, to warunki podatkowe już nie byłby bardzo korzystne ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ja chciałbym tylko powiedzieć, że 3/4 wędlin na wagę, szynek z komina i staropolskich za 20zł w sklepach, to mielonki robione z kilku rodzajów mięsa, żelatyny, glukozy i normą jest że sama woda to objętościowo 50% wagi, a wszystkiego z dodatkami to się robi z 1kg mięsa ponad 2 kg gotowego produktu.
Kto nie wierzy to niech się przyjrzy
Na szybko sprawdziłem w publikacjach: stężenie ołowiu w oceanie to od 75 do 630 μg / KG, w Mekongu średnio jest to 41.85 mg / KG. Czyli o rząd wielkości. Dlatego pangi z Mekongu nie ma co zestawiać na równi z łososiem hodowlanym i o to mi chodziło
Podejrzewam, że tylko one się zgodziły, bo reszta prawdziwków w pracy :D
jak ktoś nie zna tematu polecam obejrzeć mirror2 / nigdy więcej nie kupicie hodowlanego gówna
Dziki- Pomarańczowy, ceglasto czerwony / cienkie wyraźne prążki tłuszczu. Dziki łosoś ma tylko 5-7% tłuszczu hodowlany 15-34%.... o jakości ścierwa i to czym jest karmiony i faszerowany nie wspomnę...
Komentarz usunięty przez moderatora