@omen1989: ot marketing. Przez długi okres swojego życia myślałem, że to zdrowa alternatywa gazowanych napoi... Szczena mi opadła jak kiedyś porównałem etykiety...
@moderacjamyslisezeco: Oczywiście, że ma smak. To różne stężenia poszczególnych minerałów decydują o różnych delikatnych różnicach w odbiorze i powodują, że jeden woli Muszyniankę, drugi Nałęczowiankę.
W przemyśle kwas cytrynowy jest otrzymywany głównie przez fermentację cytrynową[2] na pożywce z oczyszczonego cukru lub hydrolizatu skrobi za pomocą kultur kropidlaka czarnego (Aspergillus niger) hodowanego na podłożu o początkowym pH 2,5–3,5[6].
Po drugie czy substancja otrzymana syntentycznie jest w jakiś sposób gorsza od naturalnej jeśli jest to dokładnie ten sam związek chemiczny?
Historia i autorzy strony „Kwas cytrynowy” Ostatnia edycja: 27 lip 2017
Głównie to już jest pozyskiwany syntetycznie (Nie jest to oczywiście jakiś większy problem jednak powszechnie wiadomo że syntetyki różnią się jakością od tych pozyskiwanych naturalnie. Czasami na lepsze, czasami na gorsze.)
Natomiast nawiązując do wikipedia... Zauważyłem że ludzie coraz częściej uznają ją za źródło wiedzy wszelakiej i
chemiczne slodziki które to sa duzo tansze i gorsze od cukru.Nadmieniam,że chodzi mi o syf a nie slodziki dobre typu stewia.
@nbaed: Typowe pierdzielenie kogoś, kto nie ma pojęcia co jest zdrowe a co nie, wiec dzieli jedzenie na naturalne i "chęmię". Kolega Cię poprosił o badania, a ty lejesz wodę na chłopski rozum i demonizujesz to czego nie znasz jak stary dziad. No miej trochę RiGCZu chłopie.
@Tarec: No ciekawe, że pozostałe kilkadziesiąt procent ludzi też nawiązuje kontakty w nowych środowiskach nie drenując portfela i nie rujnując sobie zdrowia? Aaa, już wiem - może nawiązują kontakty z troszkę mądrzejszymi ludźmi?
Komentarze (245)
najlepsze
@januszejanuszy: czyli zdrowiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po drugie czy substancja otrzymana syntentycznie jest w jakiś sposób gorsza od naturalnej jeśli jest to dokładnie ten sam związek chemiczny?
@oldgamesfan: ".... jest otrzymywany głównie".
Historia i autorzy strony „Kwas cytrynowy”
Ostatnia edycja: 27 lip 2017
Głównie to już jest pozyskiwany syntetycznie (Nie jest to oczywiście jakiś większy problem jednak powszechnie wiadomo że syntetyki różnią się jakością od tych pozyskiwanych naturalnie. Czasami na lepsze, czasami na gorsze.)
Natomiast nawiązując do wikipedia... Zauważyłem że ludzie coraz częściej uznają ją za źródło wiedzy wszelakiej i
@nbaed: Typowe pierdzielenie kogoś, kto nie ma pojęcia co jest zdrowe a co nie, wiec dzieli jedzenie na naturalne i "chęmię". Kolega Cię poprosił o badania, a ty lejesz wodę na chłopski rozum i demonizujesz to czego nie znasz jak stary dziad. No miej trochę RiGCZu chłopie.
Aaa, już wiem - może nawiązują kontakty z troszkę mądrzejszymi ludźmi?