Naukowcy odkryli powód dlaczego pomidory nie smakują tak jak kiedy.
Kiedyś to były pomidory. Dziś trudno trafić na coś ze smakiem. Okazuje się, że to się może zmienić.
wojcieh z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 193
Kiedyś to były pomidory. Dziś trudno trafić na coś ze smakiem. Okazuje się, że to się może zmienić.
wojcieh z
Komentarze (193)
najlepsze
Przy masówce nie zbiera się pomidorów już dojrzałych, bo bardzo krótki czas między zbiorem a zgniciem prowadziłby do nieopłacalności takiego interesu.
Genetyczne różnice (choć oczywiście występują różnice w smaku) mają tu znaczenie trzeciorzędne.
@Klosinski: A czarna porzeczka, jak jest czerwona to znaczy że jest jeszcze zielona :)
@bratpitt:
Tak, tak samo jak czerwona papryka, która jeśli jest żółta, to znaczy, że jest zielona.
Z resztą, nie da się zdementować tych opinii że chemia, że nawozy itp w jednym poście, bo napisano o tym tysiące prac naukowych.
Podstawa jest taka, że roślina potrzebuje związków chemicznych do wzrostu. Związki w formie rozpuszczalnych w wodzie soli azotu, potasu, fosforu. Znajdują się one w glebie,
W sklepach dziś sprzedają twarde, niedojrzałe, mrożone świństwo. Ale wyglądają jak klejnoty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rabbit82: pomyłka freudowska XD
Ofc. zalezy od odmiany, ale tu.jadlem niedobre i z ogrodka.
Pomidor to warzywo sezonowe trzeba się z tym pogodzić. Oczywiście można kupować te pomidoro(nie)podobne wytwory powstające z roślin posadzonych na wacie szklanej, karmionych chemią i oświetlanych lampami .. ale po co?
Trzeba czekać do lipca potem znaleźć sprawdzonego dostawcę, bo towarowe szklarnie nadal będą pełne tych badyli i gdzieś je trzeba będzie "spuścić". Słońce
Same rosną, trzeba je podwiązywać, potem usuwać dolne liście i pędy poboczne.
@titus1: I jakie odmiany już wyhodowałeś? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Komentarz usunięty przez moderatora
Kiedy?