Firma Asprod uruchomiła pierwsze chlebomaty na terenie Szczecina
Piekarnia Asprod jako jedna z pierwszych w Polsce pilotażowo uruchomiła w czterech lokalizacjach na terenie Szczecina automaty do zakupu pieczywa, umożliwiające klientom dostęp do świeżego pieczywa w szybki, łatwy i w pełni bezpieczny sposób.
botereq z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 112
Komentarze (112)
najlepsze
A tu przykład stodoły kawałek dalej gdzie jest mini sklep z też regionalnymi rzeczami sprzedawanymi bezpośrednio również bez obsługi, kasy fiskalnej, podatków.
Swoją drogą cenie Asprod za obsługę. Widać, że ktoś odrobił lekcje z Kanban Pizza Game. Jak są dwie sprzedawczynie, to jedna kasuje i podaje ew. torby, a druga kroi i podaje chleb. Jest dużo bardziej wydajniejsze niż gdyby obie miałby obsługiwać klientów równolegle.
mi to w sumie ryba bo zmienilem zwyczaje i kupuje w piekarni gdzie pieczywo jest wydawane przez sprzedawce mimo wszystko z higienicznego punktu widzenia to co jest w biedronkach to patologia
No i ostatnio w moim osiedlowym zobaczyłem hit - ogórki małosolne/kiszone sprzedawane na sztuki, cały czas w otwartym wiaderku przy kasie. W zalewie topiło się kilka much i os xD
1. Czas. Nie da się oszukać matematyki jeżeli robisz chleb na zakwasie. Ja zaczynam chleb dzień wcześniej. 10-18 starter, 17-18 Autoliza, 18-21 zaginanie, 21-23 lezenie, 23-8 lodówka. Rano ok 9 pieczenie. Jeżeli masz myślenie, że łeeee tyle czasu to zajmuje to nie chce mi się robić, to właśnie jest ten sekret, dlaczego nie wychodzi.
2. Przygotowanie startera. Ważne są proporcje i czas.
3. Autoliza. Od 45 min do
Szkoda tylko, że jest tak ciężko dostępny, nawet okoliczne piekarnie już lecą w bambuko i jakość jest coraz gorsza.
Jest jedna piekarnia, co robi super chleb. ale tam to trzeba chyba o 6 w godzinnej kolejce się ustawić.