@Daleki_Jones: jest to syf do tego stopnia, ze nie byli w stanie rozpoznac zadnego gatunku ryby znajdujacej sie w papce. A pare/parenascie lat temu to byla zdrowa alternatywa do smieciowych McD i KFC
@kuntrops: dna nie jest takie trwale jak sie wydaje. Jak sie poczyta o przechowaniu sladow biologicznych np na potrzeby sledztwa to okazuje sie ze trzeba sie z tym obchodzic jak z jajkiem i trzymac zamrozone.
Nigdy w życiu kanapki z Subway. Kilka lat temu zdarzyło mi się to zjeść i niesamowicie bolał mnie brzuch, tak że się obudziłem w nocy i musiałem się napić wódki.
@jamaz: To zależy czego chcesz dowieść, czy interesuje cię faktyczny skład kanapki czy podejrzewasz złą wolę i celowe wprowadzanie w błąd konsumenta.
Jeżeli podejrzewasz spisek to sprawdzenie etykiety pozwoli określić kto wali w #!$%@?. Jak na etykiecie jest tuńczyk to firma od kanapek jest czysta a w #!$%@? leci producent brei, jeżeli na etykiecie nie ma tuńczyka, to wiadomo że firma od kanapek wprowadza konsumentów w
Może żywność powinno się badać tak jak się bada leki. Jemy sobie posiłek o którym myślimy, że zawiera wszystkie składniki odżywcze, a nasza dieta jest zbilansowana, a być może wcale tak nie jest. Potem ludzie chorują i nie wiedzą co im jest.
Komentarze (27)
najlepsze
1. breja tuńczykopodobna jest tak mocno przetworzona, że DNA tuńczyka zniknęło
albo
2. nie ma tam tuńczyka
Watpie zeby przetwozone zarcie, czesto ostre/kwasne, wysterylizowane zeby moglo dlugo lezec itp mialo wieksze szanse.
@jamaz: To zależy czego chcesz dowieść, czy interesuje cię faktyczny skład kanapki czy podejrzewasz złą wolę i celowe wprowadzanie w błąd konsumenta.
Jeżeli podejrzewasz spisek to sprawdzenie etykiety pozwoli określić kto wali w #!$%@?. Jak na etykiecie jest tuńczyk to firma od kanapek jest czysta a w #!$%@? leci producent brei, jeżeli na etykiecie nie ma tuńczyka, to wiadomo że firma od kanapek wprowadza konsumentów w
w termometrze?