Kawa po turecku na rozgrzanym piasku
Kawa po turecku jest mielona bardzo drobno. Prawie jak mąka. Kawa i woda trafiają do tej filiżanki i są doprowadzane do wrzenia kilka razy. Piasek jest podgrzewany w środku, więc temperatura wzrasta im bliżej środka przesuwany jest napar.
JoeShmoe z- #
- #
- #
- #
- #
- 79
Komentarze (79)
najlepsze
Każdy sparzył na tym kółku łapę bo jeden dotknął i mówi że w ch*** gorące ale nie #!$%@? każdy chciał sprawdzić z osobna, pamiętam że piasek nie wydawał się być gorący do momentu dotknięcia go.
Zawsze
Nie ma znaczenia, ja robiłem kawę po turecku na gazie albo na płycie. Trudniej pilnować, żeby się nie zagotowała.
W sumie to mi nie smakowala.
Tutaj ja pilem.
@I-____-I: te tez mam, ale nie aspiruje do tagu: #pokazmorde
A poczekaj mam cos: (づ•﹏•)づ