Białko kolca SARS-CoV2 zastosowane w szczepionkach może upośledzać odporność.
Praca naukowa wskazuje mechanizm w którym białko kolca może upośledzać odporność immunologiczną. Wg. wyników pracy forma zastosowanego w szczepionkach, jak i naturalnie występującego w wirusie białka hamuje mechanizmy naprawy DNA w komórkach, co wpływa negatywnie na odporność. (ang)
fukinloner z- #
- #
- #
- #
- #
- 268
Komentarze (268)
najlepsze
Wg. autorów w szczepionkach zastosowano niebezpieczny wariant (full–length spike) tego białka, zamiast tego powinno dostarczać się tylko materiał epitopów (fragmenty na które reaguje układ odpornościowy), a które samodzielnie nie posiadają funkcji całego
Komentarz usunięty przez moderatora
Równie dobrze można by wyciągnąć te kilkaset przypadków gdzie ludzie dostali NOPów i zmarli i zrobić kampanię w drugą stronę. Polecam jednak podnosić poziom dyskusji sensownymi argumentami i opierać się na badaniach o ile to możliwe niż na chłopskim rozumie i głupiej manipulacji.
Szczepionka uczy układ odpornościowy ale jednocześnie zmniejsza możliwości regeneracji komórek.
Wychodzi na to, że pierwsze 3-4 tygodnie po zaszczepieniu niosą największe ryzyko infekcji.
Z tekstu wynika, że problem dotyczy białka SPIKE więc raczej niekoniecznie.
Ale każda szczepionka lekko osłabia przez moment bo to, jednak zaangażowanie układu odporności, który skupiajac się na jednym osłabia ochronę w innych miejscach. Ale nie jest to duże osłabienie.
Z tego badania wynika coś niepojacego. Białko SPIKE przenika do jądra komórki utrudniając pracę naprawcze i kopiujące DNA. Czyli nie dość, że komórka zainfekowana umiera, to sąsiednia do której dostali się
@sildenafil: badanie wykazuje jedynie, że naturalne białko wirusa osłabia odporność. Nie wiadomo czy białko kolca szczepionki samo w sobie będzie miała taki sam efekt, tytuł może trochę wprowadzać w błąd gdyż całe badanie nie opierało się wcale na szczepionkach
@p_z_a: Generalnie za każdym razem, jak widzisz nagłówek w rodzaju "Białko kolca w szczepionkach coś tam" albo "Proteina Spike powoduje..." [np. możliwość naruszenia bariery krew-mózg], to tyczy się to zarówno "żywego" SARS-CoV-2 jak i preparatów, wykorzystujących samo białko. Z tą istotną różnicą, iż w przypadku szczepionki otrzymujesz ściśle kontrolowaną ilość substancji aktywnej
@CODER_BEST: tylko nie potwierdzają tego badania makro, więc efekt tego osłabienia jest pomijalny (przynajmniej u szczepionych). W przypadku żadnej ze szczepionek nie zaobserwowano nawet czasowego zwiększenia ilości infekcji u osób szczepionych w porównaniu do nieszczepionych
Jednak jeśli można stosować w szczepionkach bezpieczniejszą jego formę to powinna być zastosowana.
Według tytułu znaleziska oraz tego co czytałem w innych źródłach, to w szczepionkach znajduje się dokładnie to
- biodystrybucja jest inna, sars-cov-2 namnaża się innych miejscach niż dociera szczepionka (mówili na początku, że zostanie tylko w mięśniu)
- białko kolca w pierwszym przypadku jest przytwierdzone do kapsydu wirusa, w drugim produkowane solo i ponoć wbudowuję się w błony twoich komórek
- białko kolca ze szczepionek jest zmodyfikowane genetycznie tak żeby zawsze pozostawało w konfiguracji otwartej, co
Przypadek?
- Tak sądzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)