Majonez kętrzyński - regionalny smak Warmii i Mazur. Przepisy i inspiracje
Żeby było jasne. My tu nie chcemy wszczynać przed świętami majonezowej wojny. Po prostu dzielimy się naszymi sprawdzonymi przepisami z wykorzystaniem ulubionego regionalnego Majonezu Kętrzyńskiego: pasta z jajkiem i łososiem, sałatka z czerwonej fasoli i pora oraz na babkę z majonezem. Smacznego.
SzaloneWalizki z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 94
Komentarze (94)
najlepsze
Dobrze, że elegancko "naturalnie" zagęszczony.
guma guar (E 412), guma ksantanowa (E 415).
@SzaloneWalizki: A co to za argument? Azbest też jest pochodzenia naturalnego. Uran, Pluton również.
Wiem, że nie każde E to substancja szkodliwa. Nie każdy dodatek poprawia jakość, niektóre kryją wady produktu.
Zapytaj któregokolwiek z uznanych kucharzy/szefów kuchni czy i ile dodają gumy guar albo gumy ksantanowej do majonezu.
@SzaloneWalizki: Majonez kielecki nie zawiera żadnej naturalnej gumy a długo utrzymuje pierwotną konsystencję.
Możecie kooperować z całą paletą produktów podróżniczych, a wy odpalacie Majonez Kętrzyński XDDDD
To jest równie groteskowa współpraca jak Pan z History Hiking i Letyshops.
Co nie znaczy, że w obu przypadkach kontent jest topowy. Nie zwalnia to z poczucia dobrego smaku i wyczucia na jakie współprace fajnie jest pójść tworząc kontent podróżniczy.
Makłowiczem, czy Gessler to wy nie jesteście
Dla mnie beka za promowanie majonezu bedac podróżnikiem.
To już wolałem zwykły majonez z Tesco, który faktycznie miał w składzie jąjak, dodatki smakowe i olej. Miał taką proporcję składników, że jajka świetnie dawały radę jako emulgator i nie trzeba było wzbogacać do żadnymi zagestnikami. Tak jak powinien mieć dobry majonez.
Dekoracyjny też chyba nie ma dodatków, a z regionalnych - dodatków nie ma